Cauta pe blog

Mancare simpla de linte verde, soia si inima de porc

Ieri am pregatit o portie mare de mancare. Contine ingrediente putine, este o reteta simpla si satioasa. Dintr-o oala mare se poate manca de mai multe ori sau se poate chiar duce la servici -la pachet daca e loc unde se poate incalzi.

 Nu e o reteta anume, e mai mult o mancare improvizata, dar care merita macar odata gustata, poate devine traditie si la voi. :)


Ingrediente necesare pentru o oala mare (aproximativ 6 portii mari):
- 3 cepe rosii
- 3 morcovi
- 1 rosie
- 3 felii de ghimbir
- 2 buc. inima de porc
Imagine de prezentare
- 100 grame soia felii
- 250 grame linte verde
- condimente : chimen, patrunjel, marar, tarhon si sare
- 2 linguri de ulei si apa cat cuprinde

Cum se face acest fel de mancare ? Pentru aceasta mancare ai nevoie la inceput de 1 tigaie si 1 oala mare, pentru a se face reteta mai repede. Ceapa se curata de coaja si se spala cu un jet de apa rece. Se taie felii subtiri. Morcovii se spala si se curata, apoi se taie rondele.

Rosia  se taie cubulete si se adauga la restul legumelor. In tigaie se pun 2 linguri de ulei si se pune legumele la calit. Cand ceapa incepe sa devina translucida se adauga ghimbirul si 1 lingura de apa si se caleste totul la foc mic. Atentie ! Amestecati legumele din cand in cand sa nu se arda.

Mancare de linte alaturi de omleta
In oala se pune apa cu putina sare si cu lintea la fiert la foc mic. Inimile de porc se spala cu apa rece si se curata de grasime si membrane din interior. Apoi se taie cubulete mai mari.

Cand legumele  s-au calit se adauga inimile in tigaie si se adauga apa pana acopera mancarea si se lasa totul se fiarba la foc mic aprox 5 minute. Apoi totul se tranfera in oala mare cu lintea care fierbe. Deasupra mancarii e posibil sa apara uleiul in care s-au calit ceapa si morcovii.
Acesta se indeparteaza cu o lingura de lemn.

Totul se fierbe aproximativ 30 de minute pana lintea si carnea s-au inmuiat. Tigaia o spalam si punem in ea, soia la fiert cu apa si sare pana feliutele de soia se umfla. Cand au fiert se spalam sub un jet de apa rece. Cand lintea si carnea a fiert bine, adaugam soia fiarta in oala si lasam sa fiarba pana bucatile de soia preia gustul aromat al mancarii. Se adauga condimentele : seminte de chimen, frunze de patrunjel, tarhon si marar.

Cand se raceste mancarea se poate servi asa simpla sau cu omleta sau smantana la alegere. Pofta buna.