Cauta pe blog

Tocanita din inima de porc, ciuperci si fasole boabe

Ce sa gatesc azi ? Daca vrei sa faci o mancare gustoasa, din ingrediente putine, dar sa fie delicioasa, poti incerca reteta de azi.
E vorba de o tocanita simpla care merge perfect pentru masa de pranz (felul 2) sau pentru cina.

Ingrediente necesare pentru 4 persoane:



- 2 bucati de inima de porc
- ciuperci proaspete aproximativ 100 grame
- 1 lingura ulei
- 3-4 felii de ghimbir
- 3 linguri de pasta de tomate (bulion)
- fasole boabe (2 conserve)
- condimente : sare de mare, cimbru si busuioc

Cum se face acest fel de mancare ? Primul pas. Se spala inimile de porc si se curata de zonele cu membrane si de grasime existenta pe margini.

 Se taie cubulete mari. Ciuperile la fel se spala sub un jet de apa rece si se feliaza subtiri.

Radacina de ghimbir se curata de coaja si se taie 3-4 felii cubulete. Intr-o oala mare se pune uleiul la incins.

Se adauga bucatile de carne si ciupercile impreuna cu ghimbirul si se calesc 1-2 minute.

Apoi se adauga apa pana acopera ingredientele si se fierbe totul aprox 20 de minute.

Tocanita cu inima de porc si fasole
Cand inima de porc a fiert bine, se adauga fasolea boabe din conserva (spalata inainte sub un jet de apa) si bulionul si condimentele.

Se mai fierbe tocanita inca aproximativ 5 minute dupa care se poate lua de pe foc pentru ca e gata.

Se serveste asa simpla sau cu mamaliguta rece sau calda.

Pofta buna.