Faceți căutări pe acest blog

Tarta simpla cu nectarine

Vreti sa incercati o prajitura simpla care e delicioasa si contine multe fructe? Atunci va recomandam, tarta de azi cu nectarine proaspete si bine coapte.

Pentru o tarta care se face intr-o tava mare de cuptor, de la aragaz aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 5 nectarine mari
- 200 grame faina
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri de gem de piersici
- un pic de sare
- apa minerala
- iaurt 100 grame
- 2 linguri ulei
- scortisoara pentru gust de sarbatoare :)

Cum se prepara aceasta tarta? Intr-un bol punem iaurtul cu 2 linguri de zahar, sarea si uleiul si amestecam bine pana se dizolva zaharul. Adaugam faina si un pic de apa minerala si amestecam pana obtinem un aluat nu prea lipicios. Daca e cazul mai putem pune faina. Aluatul obtinut il punem cateva minute in congelator pana pregatim fructele si tava.

Se da drumul la cuptor si tava de la aragaz se unge cu putin ulei. Fructele se spala bine de tot cu apa, apoi se taie cu cutiul in felii subtiri si se arunca samburii. Aluatul il scoatem de la frigider, pe o supratata cu faina si o intindem de marimea tavii. Daca obtinem mai multe foi decat e necesat putem prepara 2 tarte, in cazul in care doriti batul subtire de tot.
Blatul de tarta se aseaza in tava, se unge cu 2 linguri de gem de piersici peste care se aseaza una langa cealalta feliile de nectarine. Presaram peste fructe 1 lingura de zahar si putin scortisoara macinata.

Il coacem in cuptor pentru 30-40 de minute pana se rumeneste bine pe margini. Ce mai e ca si o pizza dulce facuta in casa :))

Pofta buna.

Ati incercat deja aceasta reteta ? Cum vi s-a parut ? E buna, e sanatoasa reteta ? Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog