Cauta pe blog

Supa delicioasa cu dovlecel, broccoli, pui si radacina de patrunjel

Zilele trecute am facut o supa simpla din ingrediente putine si trebuie sa recunosc ca nu am folosit nici un fel de reteta.
Toate ingredientele au fost puse la intamplare in oala. :) Si culmea a iesit o supa foarte gustoasa care cu siguranta o voi mai face.


Ingredientele necesare o supa pentru 2-4 persoane.
- 2 pulpe de pui
- 3 radacini de patrunjel
- o jumatate de dovlecel
- 2 felii de ghimbir
Supa de dovlecel, pui si broccoli
- 5 bucatele de broccoli (aproximativ un sfert de radacina)
- condimente : cimbru, leustean, sare
- 1 lingura de otet la servire

Modul de preparare a supei: Intr-o oala mare se pune apa la fiert. Carnea de pui se spala cu apa rece si se taie bucati.
Eu de obicei  tai carnea in 3 bucati mai mari. Se pune carnea la fiert.

Radacina de patrunjel se curata de coaja si se taie rondele. Se adauga la fiert langa carnea de pui. Feliile de ghimbir se maruntesc si se adauga la supa.

Supa cu broccoli, dovlecel si carne de pui
Se lasa totul sa fiarba aprox 15 minute la foc mic. Spuma formata deasupra se indeparteaza cu o lingura.

Dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete. Radacina de broccoli se taie bucati mai mari. Ambele se pun la fiert langa restul ingredientelor.

Toata supa se lasa sa fiarba inca aprox 15 minute pana carnea si legumele au fiert bine.
Supa delicioasa cu legume si carne
Se adauga cimbru si leustean uscat.

Se da toata supa sa fiarba pana apa da in clocot pentru 5 minute dupa care se ia de pe foc. Cu o furculita (atentie sa nu va ardeti),

se poate scoate carnea din supa si  poate fi folosita separat la un alt fel de mancare sau se poate manca mai tarziu. Daca nu carnea de pui se poate lasa in supa si savura asa.

Se pune supa la racit in boluri. La servire se adauga sare si otet dupa preferinta. E simplu, bun si se poate face fara mult efort.

Pofta buna.