Cauta pe blog

Mancare de ciuperci cu spanac, cascaval si smantana

Cand e vreme caniculara afara nu prea ai chef sa stai in bucatarie. Ca sa gatesti ceva bun si rapid incearca aceasta reteta simpla.

Ingrediente necesare pentru 2-4 persoane:
- ciuperci proaspete aprox 500 grame
- 1 ceapa alba
- 0,5 kg-1kg spanac proaspat sau spanac congelat

- cascaval si smantana pentru decor
- condimente: sare si frunze de leustean si patrunjel
- 1 lingura ulei

Modul de preparare a retetei:
Intr-o tigaie mare se pune 1 lingura de ulei la incins. Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la calit.

Ciupercile se spala cu apa rece si se taie felii subtiri.

Se pun la calit langa ceapa. Se amesteca din cand in cand sa nu se arda.

Mancare cu spanac, ciuperci, cascaval si smantana

Spanacul (daca e proaspat) se spala din abundenta cu apa si se taie marunt. Se adauga peste ciupercile calite si se toarna putina apa cat sa acopere mancarea.

Se lasa la foc mic aproximativ 10 minute dupa care se lasa la racit. La servire se condimenteaza, se pune sare dupa preferinta.
Spanac cu ciuperci

Cascavalul se taie felii si se pune peste spanac. Totul se serveste cu 1 lingura de smantana delicioasa.

Simplu si bun. O idee de mancare pentru masa de pranz sau cina.

Pofta buna.