Cauta pe blog

Piure de cartofi cu cascaval si carnati afumati

Un meniu simplu, care se face rapid si e foarte satios. E vorba de un piure de cartofi si carnati de casa prajiti.

Modul de preparare:
 Pentru piure aveti nevoie de :
-1 kg cartofi rosii
- 50 ml iaurt simplu
- 1 lingura ulei/untura topita

- 30 gr cascaval la alegere
- frunze de marar proaspat
- sare de himalaya cu belsug de verdeata cu legume

Carnati prajiti cu piure din cartofi
 Carnati afumati aproximativ 300-400 gr , 4 felii de slanina de casa pentru untura.

Cum se face piurerul din cartofi ? In primul rand se spala cartofii si se curata de coaja. Apoi se spala din nou cu apa rece si se taie cubulete.

 Se pun la fiert in apa cu putina sare.

Se fierb aproximativ 20 minute pana se pot sfarama usor cu furculita.

Cand sunt gata, se toarna intr-un bol putina apa in care au fiert, restul se arunca.
Se sfarama cartofii cu lingura de lemn, furculita, etc.

Piure de cartofi cu carnati de casa
Apoi se pun peste cartofi putina sare de himalaya, cascaval razuit, iaurtul si mararul tocat si apa in care au fiert (aprox 50 ml).

Se amesteca energic pana se incorporeaza bine ingredientele in piure.

La sfarsit se poate pune putina untura (in care s-au prajit carnatii)

Separat daca vreti, carnatii se pot praji in untura obtinuta prin prajirea a unor felii de slanina de casa.
Idee de servire
Carnatii devin mai gustosi si mai crocanti.

Cum s-au racit alimentele se pot consuma imediat. Cascavalul ii da piureului un gust deosebit. Pofta buna :)

Ceva simplu si bun.
Disclaimer: acest articol contine o legatura de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.