Faceți căutări pe acest blog

Reteta de te lingi pe degete- friptura din ceafa de porc la cuptor

Cum se gateste carnea de porc ca sa devina delicioasa si nu uscata ?

Probabil ati observat ca in momentul in care carnea de porc se prajeste in ulei la tigaie, e posibil sa devina prea uscata.
Un truc simplu pentru a gati carnea aproape fara ulei si totusi sa fie suculenta, de te lingi pe degete, e sa il prepari la cuptor.


Totul e gata in maxim 1 ora si 30 minute. Doar ca nu trebuie sa stai in bucatarie langa mancare, nu umpli casa cu fum si miros de prajit, doar aromele minutate se vor simti cand se prepara carnea de porc. Acest fel de mancare, iti da timp liber pana se prepara singura :)

Ingrediente necesare:
- aproximativ 1,5 kg carne-spata de porc
Spata de porc gatita la cuptor
- 1 lingura ulei
- 100 ml apa rece
- sare de mare
- condimente: usturoi granulat, boia de ardei, coriandru, rozmarin, piper negru, frunze de patrunjel, foi de dafin
- 2 morcovi pentru decor :)


Modul de preparare e urmatorul: se da drumul la cuptor.

Carnea se spala si se portioneaza dupa dorinta. Se aseaza in tava mare de la cuptor.

Cu putin ulei (maxim 1 lingura) se ung bucatile de carne.

Friptura din carne de porc
Morcovii se curata si se taie bastonase. Se aseaza intre carne si se da totul la cuptor pentru 1 ora.

Dupa ora trecuta se scoate putin tava din cuptor.

 Atentie e foarte fierbinte deci folositi manusi speciale sau prindeti tava cu doua servete de bucatarie.


Se condimenteaza carnea cu toate condimentele mentionate mai sus si se pune tava din nou in cuptor pentru inca o jumatate de ora.
Tava umpluta cu carne fripta :)
Carnea devine atat de buna incat ai senzatia ca se topeste in gura.

Simplu, practic, delicios.

Se poate servi langa ridichi negre, muraturi sau orez/cartofi la alegere. Pofta buna!

Aceasta reteta e perfecta pentru ocazii speciale cand va vin musafiri si trebuie sa gatiti pentru mai multe persoane ceva bun. :) de ex de Craciun, Revelion, etc..


Disclaimer: acest articol contine o legatura de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog