Cauta pe blog

Placinta cu ciuperci, cartofi, ghimbir si usturoi

Pentru cei care vor sa incerce o reteta fara carne, fara oua sau fara lapte, adica de post le recomandam reteta de azi. Este o placinta simpla, satioasa care se prepara destul de usor si de repede.

Ingrediente necesare pentru o placinta mare pentru tava de la cuptor.



Pentru aluat:
- 200 grame faina alba
- putina sare de mare
- un sfert de lingurita de zahar
- putin bicarbonat stins cu otet
- apa fierbinte
- 1 lingura ulei

Umplutura:
- ciuperci champinion 200 grame
Placinta cu ciuperci si alte legume
- 3 catei de usturoi
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1 lingura ulei
- condimente : leustean, tarhon, patrunjel, curcuma, sare de mare
- 2 felii de ghimbir

Prima data se face aluatul pentru placinta. Se pune intr-o oala apa la fiert. Intr-un bol mare se pune 1 lingura de ulei, sarea si zaharul.

Se toarna aproximativ 100 ml apa fierbinte si se amesteca. Se pune faina, peste care se pune putin bicarbonat care se stinge cu putin otet. Totul se amesteca cu o lingura de lemn, apoi aluatul se framanta cu mana, cu faina cat cuprinde. Se pune in frigider pana e gata umplutura.

Placinta de post
Ciupercile champinion se spala apoi se taie rondele. Se pun la calit cu 1 lingura de ulei si ghimbirul maruntit.

Separat cartofii si morcovul se curata si se fierb pana fierb bine. Cand ciupercile incep sa se caleasca se adauga usturoiul maruntit.

Se adauga putin apa sau zeama de supa (daca aveti) si se fierbe putin. Cand cartofii se pot pasa cu furculita, se scot din apa in care au fiert si se adauga la ciuperci.

Cartofii se zdrobesc cu furculita, acest lucru ajuta la inchegarea umpluturii, deci nu mai necesata faina in plus. Se condimenteaza dupa gust si cand totul a fiert se pune putin la racit.

Placinta de casa cu ciuperci
Aluatul se imparte in doua. Se intinde prima foaie care se aseaza in tava de cuptor. Se pune umplutura cu ciuperci preparata, peste care se pune a doua foaie de aluat.

Se prinde pe margini si se pune la copt aproximativ 45 de minute. Cand e gata se pune la racit. Se feliaza dupa pofta inimii si se mananca simplu.

O singura felie va poate potoli foamea imediat, pentru ca e foarte satioasa.
Speram sa va placa reteta. Pofta buna.!