Cauta pe blog

Biscuiti dulci cu ovaz, fulgi de cocos si stafide

Reteta cu biscuiti simpli cu ovaz a fost un adevarat succes. Pentru a schimba putin gustul biscuitilor, azi am preparat niste biscuiti dulci cu stafide si aroma de vanilie.

Ingredientele necesare sunt:

- 500 grame fulgi de ovaz
- 100 grame nuca de cocos razuita
- 50 grame stafide brune
- 1 lingurita mica esenta de vanilie
- 100 grame smantana 20% grasime
- 200 ml apa minerala
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 3 linguri de zahar sau indulcitori gen (stevie, zahar brut din trestie , xilitol)
- un pic de sare

Primul pas: se da drumul la cuptor.
Aceasta reteta nu e deloc complicata, nu necesita framantare si se poate pune la copt in 5 minute. Intr-un bol adanc se pun fulgii de ovaz peste care se adauga smantana si apa minerala.

 Se adauga cele 3 linguri de ulei sarea si zaharul si se amesteca bine cu o spatula. Daca e necesar se mai poate pune apa.

 Apoi se adauga la compozitie fulgii de nuca de cocos, stafidele si esenta de vanilie.

 Se amesteca si se lasa sa
absoarba apa fulgii de ovaz.

Tava se unge cu putin ulei si cu o lingura se pun din amestecul pregatit bucati mici sau mari dupa preferinta.

 Se pun la copt aproximativ 30 minute. Apoi se scoate tava, se lasa la racit 5 minute dupa care cu o spatula sau lingura se intorc biscuitii si se mai pun la copt inca 15 minute.

Sunt niste biscuiti simpli dar poate aromati si gustosi.

Merg perfect langa o cana de lapte, ceai sau cafea...sau vin fiert (pe timp de iarna :)

Pofta buna!
Disclaimer: acest articol contine o legatura de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.