Faceți căutări pe acest blog

Prajitura cu nuca de cocos, vanilie si rodie

Cautati o reteta de prajitura simpla dar buna ? Care sa arate ceva mai special si sa fie foarte gustoasa ? Atunci reteta de azi e ceea ce cautati.

Este vorba despre o prajitura alba impodobita cu seminte de rodie si nuca de cocos razuita. Este o prajitura simpla, fara crema, dar e perfecta pentru ocazii mai speciale, de ex, de Valentine's day, de Craciun sau pentru orice aniversare



Surpinde-ti familie cu o prajitura
mai atfel :)
in familie.

Ingrediente necesare pentru acesta prajitura:
- 300 grame faina alba de grau
- 2 oua
- 100 grame zahar
- 4 linguri ulei
- putin sare de mare
- putin otet
- 200 ml apa minerala
- esenta de vanilie
Prajitura cu nuca de cocos si rodie
si aroma de vanilie
- 100 grame fulgi de nuca de cocos
- semintele de la o jumatate de rodie

Procedeul pregatirii prajiturii e destul de simplu. Se separa galbenusurile de albus.

Se pune zaharul impreuna cu galbenusurile intr-un bol adanc si se amesteca energic pana se topeste zaharul.

Se adauga uleiul si se amesteca pana acesta se incorporeaza in compozitie.  Albusurile se bat cu furculita sau mixerul de mana. Se adauga putina sare si otet in albus si se mixeaza pana isi dubleaza volumul.

Apoi se adauga compozitia la galbenusuri impreuna cu esenta de vanilie si se amesteca bine. Faina se adauga incet la compozitie. In acelasi timp se poate turna si apa minerala la compozitia prajiturii pana se incorporeaza toata faina pregatita. Apoi se pune nuca de cocos si se mixeaza totul bine de tot.

Prajitura cu nuca de cocos si rodie
Tava de la cuptor de unge cu putin ulei si se toarna toata compozitia in tava. Rodia se taie in 2, iar semintele se scot cu o furculita sau cu o lingura intr-un bol. Atentie. Coaja si membrana alba din interior nu sunt comestibile.

Doar semintele se pot manca. Sucul si semintele obtinute se pun peste prajitura, asezate dupa bunul plac si se pune prajitura in cuptor la copt pentru 45 de minute. E o prajitura foarte delicioasa care nu necesita prea multa treaba prin bucatarie :)

Simplu, gustos, special si bun.

Pofta buna.

Despre beneficiile rodiei in alimentatie puteti citi un articol intreg aici.

Cele mai citite retete

Cauta pe blog