Faceți căutări pe acest blog

Salata rapida-cartofi fierti, oua ochiuri, rosii si ceapa

Ce sa mancam cand ajungem acasa ? De multe ori dupa o zi grea de munca primul gand cand  omul ajunge acasa, este, ce sa gateasca repede ca sa astampere foamea. O idee de pranz sau cina rapida, este salata asortata cu legume si oua. Se face usor si e foarte gustoasa.



Salata cu oua si cartofi
Pentru doua persoane aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 4 cartofi fierti
- 2 oua
- 1 ceapa rosie
- 1 rosie
- 1 lingura pasta de tomate/bulion/ketchup
- jumatate lingura ulei
- putin otet de mere
- sare, cimbru

Daca obisnuiti sa fierbeti mai multi cartofi in coaja si  ii aveti la nevoie in frigider, aceasta reteta e perfecta pentru a fi gata de servit in 5 minute. Daca nu, atunci primul pas e sa fierbeti cartofii cu coaja cu tot, in apa cu putina sare.

Salata cu rosii,ceapa, cartofi
si oua ochiuri
Cand sunt gata, se racesc sub un jet de apa rece. In momentul in care s-au racit si se pot decoji, fara sa va arda la degete, se curata si se taie cubulete mai mari. Se aseaza in boluri (recomandam bolurile din ceramica speciala si rezistente, care nu se zgarie si pot fi folosite si in cuptorul cu microunde). Rosia si ceapa se spala si se taie felii subtiri si se aseaza peste cartofi.

Separat intr-o tigaie se prajesc ouale -ochiuri in putin ulei. Cand sunt gata se pun peste legume. Totul se asezoneaza cu putin ulei, otet de mere, sos de rosii. Se sareaza si condimenteaza dupa gust. Si e gata masa de pranz sau cina! :)

Pofta buna. Arata bine, e o mancare plina de culoare si gusturi imbietoare.

Ati incercat deja aceasta reteta ? Cum vi s-a parut ? E buna, e sanatoasa reteta ? Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.

  Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care serviciile prezentate pot fi contractate direct. Este posibil, ca in urma incheierii unei tranzactii comerciale, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog