Faceți căutări pe acest blog

Biscuiti dulci fara gluten, cu piure de morcovi si fulgi de ovaz

Vreti sa incercati o reteta interesanta de biscuiti ? Nu contin nici oua, nici unt si nici faina de grau. Suna interesant ?

Iata despre ce e vorba. Sunt niste biscuiti deliciosi, cand ii gusti nu poti spune ca au in compozitie morcovi. Se pot servi oricand, se pot pune si la pachet la munca, sau la scoala pentru copilasi, sau de ce nu rontai timp ce te uiti la un film bun... si macar astea nu contin E-uri.



Pentru aproximativ 20 de biscuiti aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 3-4 morcovi mai mari
- 300 grame fulgi de ovaz simpli fara zahar
Biscuiti de casa cu morcovi
si fulgi de ovaz
- 3-4 linguri de zahar sau indulcitor
- 1 lingura mare de scortisoara macinata
- 2 felii de lamaie cu coaja cu tot
- 1 lingura ulei
- un pic de sare

Cum se fac acesti biscuiti ? Primul pas: se curata morcovii si se dau prin razatoare. Aici depinde ce aveti acasa, razatoarea obisnuita sau aparat special un mini robot de bucatarie pentru maruntirea legumelor.

Intr-o oala se pun morcovii razuiti la fiert in apa doar cat sa acopere mixul. Se adauga si zaharul, si se fierb bine pana legumele se pot zdrobi si se pot transforma in piure.

Se scoate piurea intr-un bol mai mare si se lasa putin la racit, cu apa cu tot in care au fiert. Dupa cateva minute se adauga fulgii de ovaz si se amesteca. Ovazul va absorbi toata zeama in care au fiert morcovii.

Se adauga sarea, scortisoara, si feliile de lamai taiate bucati mici de tot. Totul se amesteca si se pregateste tava.

Tava obisnuita de la aragaz se unge cu un pic de ulei (daca aveti ulei de cocos, sau de masline, e si mai bine), si cu o lingura, se pun doze mici de aluat. Se pun la copt 25 de minute la foc mediu. Se scot din cuptor si se intorc cu o spatula sau o lingura, dupa care se mai baga la cuptor cam 30 de minute la foc mic (s-a incalzit deja cuptorul), pentru a le coace bine pe ambele parti.

Devin aurii, crocanti si nu foarte dulci. Merita incercati ! Noua ne-au placut foarte mult.
Pofta buna. :)

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog