Cauta pe blog

Dovlecel umplut cu carne tocata, gatit la cuptor

Ce fel de retete de mancare taraneasca se pot face cu dovlecei ? Dar sa fie si fara gluten ?

Daca esti in cautare de o reteta simpla care sa contina si legume si carne, si care sa fie buna la gust poti incerca meniul de azi. E vorba de dovleceii umpluti cu carne tocata, si facuti la cuptor.

Nu contin faina, se prepara cu foarte putin ulei, si toata mancarea e facuta din foarte putine ingrediente. Costa putin, se prepara usor, e o mancare sanatoasa, taraneasca, o recomandam oricand in loc de pizza sau mancaruri nesanatoase de tip fast-food.

Pentru 2-3 portii mari (suficiente pentru a satura 2 persoane adulte) ai nevoie de:



Dovlecei (zucchini) cu carne tocata si busuioc.
Se prepara foarte usor, e gustoasa, si sanatoasa
- 3 dovlecei (la supermarket, am vazutu ca se mai scrie zucchini, da' noi tot dovlecei le zicem; toate 3 impreuna sa cantareasca in jur de 1kg)
- 100 grame carne tocata (+ 1 mic formatat, din pasta de mici optional..doar daca aveti la dispozitie)
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de ulei
- sare si busuioc uscat, tocat marunt, cate 1 varf de cutit
- 1 lingura de pasta de tomate

Cum se prepara ?

Primul pas e sa dai drumul la cuptor :)

Apoi pui intr-un vas la foc mic carnea tocata cu putin ulei si jumatate de pahar de apa si il fierbi.

Cu o furculita se paseaza carnea, ca sa nu se formeze chiftelute, ci sa fiarba asa, faramata.

Se adauga si pasta de mici daca e la indemana (doar pentru gust).

Dovlecei (zucchini) umpluti cu carne tocata.
Mult mai buna si mai sanatoasa decat pizza
Cand a fiert bine carnea, se taie usturoiul cubulete mici, si se adauga la compozitie. Se adauga bulionul, sarea si busuiocul, si se mai fierbe cam 1 minut (sa se amestece aromele),  dupa care se pune la racit.

Dovleceii se curata de coaja, si cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul si se arunca. Practic dovleceii vor arata ca niste barcute, care se vor umple cu carnea preparata mai inainte.

Tava de la cuptor se unge cu putin ulei, cele 6 jumatati de dovlecei umpluti se pun in tava, peste care se mai presara foarte putin ulei, si se prajesc aproximativ 30 de minute.

Cand sunt gata, par portii mici, pentru ca se mai inmoaie dovleceii si isi reduc putin dimensiunile, dar daca le gusti, iti vei da seama ca sunt foarte consistente si te saturi repede cu 2 bucati.

Se pot servi alaturi de smantana sau iaurt. Simplu si delicios, sanatos !

Pofta buna !


Ati incercat reteta ? Ati preparat-o ? Cum vi s-a parut ? E gustoasa, e buna ? Daca v-a placut, spuneti-le si altora, daca nu v-a placut, spuneti-ne numa' noua :)

Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului, sau pe forum.

Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva retetelor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.