Faceți căutări pe acest blog

Prajitura rapida fara oua, cu caise proaspete si putina ciocolata

Se poate face prajitura fara oua ? Da, se poate. Unii ii zic prajitura de post. Contine putine ingrediente si pentru ca reteta e foarte simpla, se face aluatul in cateva minute, dupa care se coace aprox 30 - 40 minute in cuptor.

Pentru aceasta prajitura avem nevoie de:

- 500 ml apa minerala aproximativ
- 400 grame faina (cei sensibili la gluten, pot folosi faina de hrisca)
- jumatate pliculet de praf de copt, daca vreti sa se "umfle" putin prajitura, dar se poate prepara si fara
- aprox 50 ml ulei

- 2 linguri de seminte de in (se pot cumpara si online, de AICI , e FOARTE ieftina, si o punga de 1kg tine cam o juma'de an, in plus, semintele de in au foarte, foarte multe beneficii consumate si direct, doar inmuiate in putina apa)
- 100 g. de zahar, sau puteti folosi stevia, sau si mai bine, Xylitol, cu xylitol, care e bun si pentru diabetici si e complet natural)
- un varf de cutit de sare
- 5 caise proaspete
- 5 cubulete de ciocolata

si putina dedicatie, si rabdare pana se face desertul :)

Cum se face ? Inainte de a va apuca de gatit se pun semintele de in la inmuiat in putina apa, doar cat sa le acopere pentru aproximativ 20 de minute. Se va transforma intr-un gel finut depus pe seminte, fara incalzire, doar asa, de la inmuiere in apa.

Caisele se spala bine, se taie cubulete mici si se presara cu zahar. Intr-un vas mic se pun la fiert cu putina apa, doar cat sa le acopere si se amesteca din cand in cand sa nu se arda.

Intr-un bol se toarna apa minerala, se adauga zaharul si se amesteca cu o lingura pana se topeste zaharul sau indulcitorul, in totalitate. Se adauga jumatate din doza de ulei si se amesteca.

Cand semintele de in s-au inmuiat si apa in care sunt are aspect putin gelatinos, atunci le adaugam la compozitia preparata mai sus.

Semintele de in se pot folosi cu succes ca si inlocuitor de oua sau pur si simplu pentru a ajuta la digestie.

Faina se amesteca intr-un bol separat cu praful de copt (daca folositi), apoi se incorporeaza incet-incet varsand in amestecul lichid si se amesteca bine sa nu ramana "cocoloase".

Toata compozitia va semana putin cu aluatul pentru clatite, dar va fi un pic mai consistent.

Aluatul se toarna intr-o tava unsa in prealalbil cu unt de cocos sau ulei. Siropul si caisele care au fiert, se impart deasupra aluatului astfel incat sa ajunga fructe si sirop aproape peste tot, deasupra blatului.

Se coace vreo 20 de minute pe o parte, dupa care se intoarce in tava, pentru a se coace frumos prajitura peste tot. Pentru a stii daca e gata se face testul cu scobitoarea.

(Adica daca intepati prajitura cu o scobitoare/chibrit si nu se lipeste aluatul de ea, nici in adincimea prajiturii, inseamna ca e coapta complet)

Tava se scoate din cuptor si se razuieste ciocolata deasupra. Cu ajutorul unui cutit se intinde crema de ciococlata, (care s-a format din ciocolata razuita peste, pentru ca s-a topit, prajitura fiind inca fierbinte), si se lasa la racit.

Atentie! Chiar daca miroase imbietor, nu mancati prajitura pana e fierbinte !

Simplu, si rapid, insa, la aceasta reteta, nu putem zice ca nu ingrasa, pentru ca evident, daca te indopi cu asa ceva frecvent... tre' sa faci sport mult si bine, sa nu te ingrasi. Da' din cand in cand, mai trebuie si cate-o gustare dulce. Deci... pofta buna !

Cele mai citite retete

Cauta pe blog