Faceți căutări pe acest blog

Chiftelute vegetariene, cu urda si leurda

Ce fel de aperitive pot gati cu urda ? In ce feluri de mancare se poate pune frunza de leurda ? Daca vrei sa prepari ceva gustos in doar 5-10 minute si sa fie fara carne, incearca reteta de azi. E vorba despre niste chiftele foarte delicioase, din putine ingrediente.

Pentru 10 bucati ai nevoie de:
- 50 grame urda
- 1 ou



- 3 linguri faina alba sau faina de hrisca pentru cei care mananca fara gluten
- 3 fire de leurda
- sare
- legume fierte: 1 felie pastarnac si 2 de morcovi (fierte in prealabil, sunt bune scoase din orice supa)
- un strop de apa minerala

Cum se preapara ? Se pune tigaia la incins cu putin ulei. Intr-un bol se sfarama urda cu o furculita, se amesteca cu frunzele de leurda maruntite, cu oul si legumele fierte pisate.

Se adauga faina grau/hrisca si se adauga sarea. Se pune un pic de apa minerala (1-2 linguri). La alegere, se poate adauga 1 varf de cutit de praf de copt si un pic de zahar pentru gust mai bun, dar merge si fara ! Toata compozitia se amesteca energic cu o lingura, si cand uleiul din tigaie este incins, se pun la fript cu o lingura cateva chiftele.

Atentie - se fac foarte repede, deci trebuie sa stati pe langa tigaie :)

Cu o lingura se intorc si se rumenesc pe ambele parti. Si gata ! In momentul in care se racesc, se pot servi. Sunt delicioase si calde, si reci.

Merg bine ca aperitiv, o gustare rapida sau de dus la servici/la scoala pentru a manca totusi ceva gatit in casa. Pofta buna !

Pentru o cantitate mai mare desigur e necesar sa mariti cantitatea ingredientelor.


Ati preparat-o ? V-a placut reteta ? Preparati de obicei asa ceva, sau ceva similar ?
Asteptam cu interes comentariile in casuta de comentarii de sub articole, sau pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului.

Cauta pe blog

Cele mai vizitate retete in ultima luna