Faceți căutări pe acest blog

Chiftelute vegetariene, cu urda si leurda

Ce fel de aperitive pot gati cu urda ? In ce feluri de mancare se poate pune frunza de leurda ? Daca vrei sa prepari ceva gustos in doar 5-10 minute si sa fie fara carne, incearca reteta de azi. E vorba despre niste chiftele foarte delicioase, din putine ingrediente.

Pentru 10 bucati ai nevoie de:
- 50 grame urda
- 1 ou



- 3 linguri faina alba sau faina de hrisca pentru cei care mananca fara gluten
- 3 fire de leurda
- sare
- legume fierte: 1 felie pastarnac si 2 de morcovi (fierte in prealabil, sunt bune scoase din orice supa)
- un strop de apa minerala

Cum se preapara ? Se pune tigaia la incins cu putin ulei. Intr-un bol se sfarama urda cu o furculita, se amesteca cu frunzele de leurda maruntite, cu oul si legumele fierte pisate.

Se adauga faina grau/hrisca si se adauga sarea. Se pune un pic de apa minerala (1-2 linguri). La alegere, se poate adauga 1 varf de cutit de praf de copt si un pic de zahar pentru gust mai bun, dar merge si fara ! Toata compozitia se amesteca energic cu o lingura, si cand uleiul din tigaie este incins, se pun la fript cu o lingura cateva chiftele.

Atentie - se fac foarte repede, deci trebuie sa stati pe langa tigaie :)

Cu o lingura se intorc si se rumenesc pe ambele parti. Si gata ! In momentul in care se racesc, se pot servi. Sunt delicioase si calde, si reci.

Merg bine ca aperitiv, o gustare rapida sau de dus la servici/la scoala pentru a manca totusi ceva gatit in casa. Pofta buna !

Pentru o cantitate mai mare desigur e necesar sa mariti cantitatea ingredientelor.


Ati preparat-o ? V-a placut reteta ? Preparati de obicei asa ceva, sau ceva similar ?
Asteptam cu interes comentariile in casuta de comentarii de sub articole, sau pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog