Faceți căutări pe acest blog

Reteta simpla taraneasca - supa de pastai cu mici

Ce preparate se pot face cu fasole galbena proaspata?

Cred ca cea mai usoara reteta este o supa cu putine ingredient,e foarte delicioasa, supa simpla de pastai

Ingredientele necesare sunt:


- 300 grame fasole galbena (pastai)
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi


- 100 grame carne de mici
- mirodenii: busuioc si frunze uscate de patrunjel
- 1 lingura de ulei


Modul de preparare: Fasolea se spala in apa rece dupa care se rupe in bucati mici, sa fiarba mai usor si mai  repede. Usturoiul se curata si se taie cubulete mici. Morcovii se curata si se dau prin razatoare sau tocator de legume.

Intr-o lingura de ulei, se pun legumele la calit intr-o oala adanca. Se adauga si 1 lingura de apa si se amesteca din cand in cand sa nu se arda.

Supa simpla de pastai
cu mici. Reteta taraneasca
Peste 5 minute, (daca e pe foc mediu) se adauga 1-2 bucati de mici formatati, sau 2-3 linguri de carne din pasta de mici. Se calesc vreo 5 minute, amestecand continuu.

Se adauga si fasolea galbena curatata, si condimentele. Se toarna apa si se lasa totul la fiert 30 de minute.(pe foc mediu)

Atentie - verificati din cand in cand daca au fiert bine pastaile.

Cand e gata - se serveste simplu sau cu mamaliguta si smantana.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog