Cauta pe blog

Chiftele prajite in ulei de cocos cu spanac si usturoi

In cazul in care doriti sa preparati o reteta ultrasimpla de mancare care se face foarte usor, necesita putine ingrediente si care totusi sa fie gustoasa si satioasa, va recomandam meniul de azi.
Merge si pentru felul doi la pranz si ca masa usoara pentru cina pentru 2 adulti.

E un preparat plin de vitamine si minerale care ajuta corpul sa se regenereze dupa o zi de munca sau de scoala mai grea. Pentru ca se face rapid, recomandam acest fel de mincare si studentilor care vor sa gateasca ceva bun in camin (chiar si pe un resou e gata repede)



Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente.

- 1 kg carne tocata de porc
- 1 punga de spanac congelat /450 grame
- 3 bucati (catei) de usturoi
- ulei pentru prajit (ulei de cocos, daca vreti un gust deosebit, si refolositi uleiul ulterior de foarte, foarte multe ori !)
- condimente la alegere ( noi am pus frunze de tarhon uscat)

Cum se gateste acest fel de mancare ?

Intr-o tigaie pui ulei la incins. Cand uleiul s-a incins, formezi chiftelutele cu lingura, (si cu mana, daca e nevoie pentru a-i rotunji forma), din carnea tocata, si le prajesti pe ambele parti. Daca nu le faci groase (chitfelutele), si uleiul e incins, se frig bine in 3 minute pe o parte, 3 pe cealalta.

Separat intr-o alta oala pui 1 lingura de ulei. Cureti usturoiul si il tai marunt. Adaugi usturoiul tocat in ulei in a doua oala si il prajesti maxim 2-3 minute pana se rumeneste putin.

Desfaci punga de spanac si adaugi peste usturoi spanacul asa inghetat cum e.

Nu se adauga apa deloc ! Cu timpul (5..8 min.) se dezgheata spanacul singur, ai grija sa amesteci cu lingura de lemn din cand in cand sa nu se arda. Cand si spanacul e gata si incepe sa fiarba, il condimentezi putin si mai lasi sa dea in clocot 2 minute.


Si e gata. Se serveste imediat ce chiftelutele si spanacul s-au racit putin.

Pentru un gust mai bun in momentul servirii se adauga putin ulei din cel in care s-a prajit carnea, peste pasta de spanac.

Pofta buna! O reteta ieftina si buna... sincer te costa maxim cat un pachet de tigari si totusi e mult mai sanatoasa si delicioasa !

E si fara faina, si fara lapte, deci se poate adauga in dieta celor care au intoleranta la gluten, lactoza, sau alte intolerante alimentare.

Ati incercat reteta ? Cum vi s-a parut ? Cat v-a costat ? Asteptam comentarii si pareri obiective in casuta de comentarii de sub articole.


Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.