Faceți căutări pe acest blog

Tocanita taraneasca cu inima de porc, mazare si ghimbir

Ce se poate gati din inima de porc ? Dar ghimbirul cum se mananca, in ce se pune ? Daca doriti sa preparati acasa o reteta de mancare simpla, rapida si ieftina va recomandam acest meniu.

E perfect pentru masa de pranz sau cina, o portie gatita este suficienta pentru 2-3 persoane adulte sau 2 adulti si 2 copii :)

Si totul costa maxim 10 lei, si e gata in 30 de minute cel mult !



 Ingredientele necesare sunt:

- 500-600 grame inima de porc (se gaseste in magazinele Kaufland - la servire asistata)
- 4- felii radacina de ghimbir
- 4 morcovi mari
- 3 cepe rosii mari
Mancare gatita in casa
- 1 conserva mare de mazare verde aprox 400 grame
- condimente: frunze de patrunjel, busuioc, foi de dafin, sare
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui

Modul de preparare e in felul urmator: intr-o oala mare se pune uleiul la incins. Ceapa se curata si se taie felii subtiri.

Morcovii se curata si se dau prin razatoare / robot de bucatarie / tocator de legume.

Se pune ceapa si morcovul razuit, la calit, impreuna, in uleiul fierbinte. Se amesteca din cand in cand sa nu se arda. Se toarna putina apa peste legume si se lasa sa se caleasca bine.

Ghimbirul se taie rondele, apoi cubulete marunte si se pune langa ceapa, la calit.
Tocanita cu legume si carne

Inimile de porc se spala in apa rece.

Se curata de marginile cu grasime si se arunca fibrele din interiorul carnii (fibre albe, in mare parte, grasimi).

Se taie cubulete mici si se adauga langa legume.

Se toarna apa cat sa acopere ingredientele complet, si se lasa la fiert la foc potrivit.

Cand bucatile de carne au fiert, se adauga continutul unei conserve de mazare (fara zeama) si se mai fierbe totul 10 minute.

Adaugam apoi condimentele, imediat dupa adaugarea boabelor de mazare.

Tocanita este foarte gustoasa, se poate manca imediat ce s-a racit, alaturi de o mamaliguta sau asa simplu, doar tocana.

Pofta buna!

Ati gustat, ati preparat aceasta tocanita ? Cum vi se pare ? Sau alta mancare din inima de porc ? Lasati observatiile, comentariile, parerile in casuta de comentarii de sub articol, sau pe pagina de facebook a blogului.


Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsele prezentate pot fi achizitionate direct. Este posibil, ca in urma achizitei produselor, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog