Cauta pe blog

Tocanita cu ciocanele de pui, ciuperci si fasole boabe

Ce se poate gati din pulpele inferioare de pui (ciocanele) ?

In ce feluri de mancare se poate pune si fasole alba, ciuperci dar si carne?

Daca doriti sa preparati ceva rapid si gustos pentru masa de pranz sau cina pentru familie, va recomandam reteta de azi. Nu este o reteta cu dichis, adica nu e ceva de genu' Masterchef, ci este o reteta de mancare simpla pentru viata de zi cu zi a omului obisnuit, care doreste sa manance bine si sanatos, si daca e posibil, sa coste si putin :)

Azi va prezentam o tocanita foarte gustoasa si satioasa din ingrediente putine.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente, pentru o masa de 2 pana la 4 persoane:

Tocanita simpla si buna
- 4 sau 8 ciocanele de pui (pulpe inferioare de pui)
- 1 conserva de ciuperci
- 1 sau 2 (in caz faceti mancare pt 4 persoane) conserve de fasole (fara E-uri, cum era pe vremuri, simpla conserva de fasole boabe), fasole alba in sos de chili
- 3 morcovi
- 3 cepe albe mari
- condimente suplimetare: leustean, cimbru, sare
- 2 linguri de ulei
- 2 catei de usturoi

Pulpe de pui cu ciuperci si fasole boabe
Cum se gateste tocana ?

Intr-o oala mare se pune uleiul la incins. Ceapa si morcovii se curata.

Ceapa trebuie tocata marunt, morcovii se maruntesc in robotul de bucatarie sau se razuiesc cu razatoarea.


Se pun legumele la calit si se adauga 1 lingura de apa peste ele.

Se amesteca din cand in cand sa nu se arda. Conserva de ciuperci se desface, zeama se arunca, iar feliile de ciuperci se taie marunt. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga si ciupercile la calit vreo 3 minute, peste ceapa deja calita !


Se adauga putin leustean, doar usor presarat cu un varf de cutit, si cimbru uscat peste legume, in aceeasi cantitate.
Poza cu tocanita

Ciocanelele de pui se pun peste legumele calite si se toarna apa peste compozitie, pana sa acopere complet carnea.

Se lasa totul la fiert timp de 10-15 minute. In momentul in care carnea de pui a fiert bine, se adauga continutul unei conserve de fasole cu sos de chili, si se lasa sa dea in clocot toata compozitia, impreuna !

 Se condimenteaza din nou, si se sareaza dupa gust, si se lasa la racit.

Se serveste imediat ce s-a racit. Pofta buna!

E o reteta foarte usoara, se poate face practic si pe un resou in camin daca nu prea ai unde sa prepari mancarea.
Ati incercat reteta ? Cum vi s-a parut ? In zona noastra, toate ingredientele pentru portia de 2 persoane, a costat cam 15 lei ! In zona voastra, cat va costa sa preparati reteta asta ?