Faceți căutări pe acest blog

Reteta de mancare cu pui, ciuperci si mei

In ce feluri de mancare se poate pune mei? Dar ciuperci si carne de pui? Daca cautati idei de gatit si nu aveti inspiratie va recomand sa gatiti ceva bun si foarte gustos. Reteta nu prea are nume pompos, e ceva simplu bun de gatit acasa pentru masa in familie.

Ingredientele necesare pentru 2-4 persoane adulte:
Poza cu mancarea gata preparata

- 3 pulpe de pui intregi
- 2 cepe albe mari
- 3 morcovi
- 3 catei de usturoi
- 1 conserva de ciuperci
- 2 linguri ulei
- 120 grame seminte de mei
- condimente uscate: oregano, marar, leustean si sare

Cum se prepara aceasta mancare? De pe pulpele de pui se taie grasimea si se pune la topit intr-o oala mare pe foc mic. Cand untura incepe sa se lase din bucatele de grasime se adauga ceapa tocata marunt. Usturoiul se curata si se piseaza, morcovii se curata si se dau prin razatoare sau robotul de bucatarie.

Cand ceapa incepe sa se caleasca se adauga si usturoiul si morcovii rasi. Daca nu este destul de multa untura topita de la pui, se poate adauga putin ulei (maxim 1-2 linguri) si se lasa totul la calit. Se poate turna si putina apa imediat ce ceapa incepe sa aibe aspect sticlos.
Reteta gustoasa cu carne de pui, mei si ciuperci

Pulpele de pui se taie odata in 2, apoi partea superioasa a pulpei de pui se mai taie odata in 2 bucati. Astfel din 3 bucati obtineti 9 bucati de carne. In momentul in care ceapa sice morcovii s-au calit se desface conserva de ciuperci. Se toarna zeama de pe ciuperci si se taie ciupercile cubulete mici apoi se adauga la calit. Se condimenteaza cu oregano, marar si leustean. Se caleste 3 minute apoi se adauga bucatile de carne. Se toarna apa cat se acopere toata compozitia si se lasa sa fiarba bine. In momentul in care pulpele de pui au fiert, se adauga la mancare semintele de mei. Se lasa sa fiarba 10 minute pana semintele se umfla si isi maresc volumul de 3 ori. De obicei absoarbe aproape toata apa de la tocanita. Cand totul a fiert se pune in farfurii adanci si se serveste cu sare.


Din 120 de grame de mei rezulta cam 350-400 grame de mei fiert.

Pofta buna! Aceasta mancare e recomandata si pentru masa de pranz si pentru cina. Se poate face usor si pe un resou (daca stati la camin).
O astfel de mincare este foarte satioasa, nu ingreuneaza digestia pentru ca este fara gluten si puteti servi din ea portii mari :)
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog