Astazi va prezentam reteta unei tocanite perfecte :).
Veti avea nevoie de putine ingrediente si anume:
Reteta de mincare cu poze |
- 1 conserva de mazare boabe
- 4 mititei din carne de vita si porc cu usturoi
- 1 lingura de ulei
- sare
Cum se face tocanita? Simplu/ Pui intr-o tigaie putin ulei la incins. Cureti cepele si le tai rondele subtiri. Cand uleiul incepe sa sfaraie, adaugi ceapa si o lasi la calit cateva minute.
Tocanita gata de servire |
Se amesteca cu o lingura de lemn din cand in cand sa nu se arda.
Cand ceapa are aspect sticlos, cu o lingura se impart mititei in 3, adica din 4 mici formati iti ies 12 chiftelute din carnea de mititei. Asezi bucatile de mici peste ceapa calita si peste 1 minut amesteci compozitia. Se pune putina apa peste tocanita si se lasa totul sa fiarba 5 minute.
Conserva de mazare se desface si
zeama se arunca. Mazarea se adauga la tocanita si se mai fierbe 3-4 minute.
Se pune sare si eventual condimente la alegere...
Gustul deosebit nu se uita niciodata |
Are un gust special daca il serviti alaturi de mei fiert (e fara gluten) sau se poate combina cu mamaliga. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu