Cauta pe blog

Tocanita cu ceapa calita, mazare si chiftelute din mici

Vreti sa mancati ceva bun, dupa o "reteta taraneasca". E ceva simplu si totusi gustos. Si cel mai important este un fel de mancare care se gateste acasa si umple bucataria cu mirosuri imbietoare...
Astazi va prezentam reteta unei tocanite perfecte :).


 Veti avea nevoie de putine ingrediente si anume:
Reteta de mincare cu poze
- 2 cepe rosii mari
- 1 conserva de mazare boabe
- 4 mititei din carne de vita si porc cu usturoi
- 1 lingura de ulei
- sare
Cum se face tocanita? Simplu/ Pui intr-o tigaie putin ulei la incins. Cureti cepele si le tai rondele subtiri. Cand uleiul incepe sa sfaraie, adaugi ceapa si o lasi la calit cateva minute.
Tocanita gata de servire

Se amesteca cu o lingura de lemn din cand in cand sa nu se arda.

 Cand ceapa are aspect sticlos, cu o lingura se impart mititei in 3, adica din 4 mici formati iti ies 12 chiftelute din carnea de mititei. Asezi bucatile de mici peste ceapa calita si peste 1 minut amesteci compozitia. Se pune putina apa peste tocanita si se lasa totul sa fiarba 5 minute.

 Conserva de mazare se desface si
zeama se arunca. Mazarea se adauga la tocanita si se mai fierbe 3-4 minute.
Se pune sare si eventual condimente la alegere...

Gustul deosebit nu se uita niciodata
Si gata se poate manca!.

Are un gust special daca il serviti alaturi de mei fiert (e fara gluten) sau se poate combina cu mamaliga. Pofta buna!