Cauta pe blog

Placintele de hrisca cu seminte de in, susan si oregano

Se poate face pizza fara gluten? Dar ceva de rontait care nu ingrasa si nu pericliteaza sanatatea daca ai alergie/intoleranta la gluten, faina alba de grau, etc?
Daca cautati o reteta de desert sarat care este fara faina alba, fara drojdie si fara ou si totusi sa fie bun va recomand aceste miniclatite. Sau le poti denumi placintele sau blat de pizza fara gluten sau crakers bun in cura de slabire :)


 Odata descoperita reteta o poti combina in fel si chip cu diferite legume, carne, condimente.

E foarte foarte gustoasa, nu ingrasa si merge si ca aperitiv sau ceva de mancat in fata televizorului/calculatorului cand lucrezi sau te uiti la filme/emisiuni preferate.

Turtite cu seminte
Desigur se pot pune la pachet cand mergi la serviciu, ideal si pentru copii - pentru pachetelul la gradinita/scoala, desigur bun si pentru adolescenti si tineri care merg la cursuri la scoala sau la facultate, pe drum lung in calatorii, etc.

Pentru 30 de placintele aveti nevoie de
- 100 grame seminte de in
- 30 grame seminte de susan
- 1 lingura ulei de floarea soarelui sau ulei se masline (din turte sau extravirgin)
- 1 cana mare de apa
- 6-7 linguri de faina de hrisca

Cum se face? Intr-un bol mare se pun semintele de in in faina din hrisca cu 1 cana de apa si 1 lingura de ulei si se amesteca. Toata compozitia se lasa la inmuiat pentru 2 ore.

Aluatul seamana putin cu cel de clatitele simple traditionale din faina de grau doar ca acesta contine semintele. Dupa cele 2 ore - importante pentru semintele de in sa se umfle putin si sa produca gelul specific (inlocuitor de ou), se adauga 2 linguri din semintele de susan la aluat.
Gustare sarata care nu ingrasa

Pe o tava mare, plita sau tigaie antiaderenta cu o lingura se adauga placintelele si se intind putin sa devina cat mai subtiri.

Atentie sa nu se arda. Cu un cutit se desprinde marginea placintelelor si se prajesc bine. Imediat ce am format placintelele se presara peste ele oregano uscat si cateva seminte crude de susan peste fiecare
placinta.
Mini placinta din faina fara gluten
De unde stim cand s-au copt? Indiferent ca le coaceti in cuptor sau pe aragaz/soba de gatit cu lemne placintele se pot testa cu o scobitoare. Adica luati o scobitoare si in fiecare placinta se face cate un punct. Daca aluatul se lipeste de scobitoare inca mai trebuie sa se coaca. Daca nu atunci e gata!

Adevarul e ca dupa a 2-3 prajire deja incepeti sa aveti experienta in ale gatitului :) Placintele se scot si se presara cu sare.. Deosebit de delicioase, le recomand oricui.

Pofta buna!