Faceți căutări pe acest blog

Mincare de spanac cu piept de porc

Daca vreti sa gatiti ceva ce contine spanac dar si carne atunci va recomand reteta de azi. Se face repede si e si bun la gust.


Ingredientele necesare sunt:
- 500 grame frunze proaspete de spanac
- 4 catei de usturoi
- 2 felii de carne- piept de porc cu grasime
- 3 felii de ghimbir
- sare si putin otet de mere

Cum se prepara? Se taie feliile de carne in bucati mici si subtiri de vreo5 cm si se pun la prajit intr-o oala sau un vas de 3 litri.

Spanac si carne
Nu se adauga deloc ulei si nici untura, pentru ca odata ce incepe carnea sa se prajeasca va lasa un pic de grasime si se va praji in suc propriu. Se curata usturoiul si impreuna cu feliile de ghimbir se taie marunt.

Cand carnea incepe sa se rumeneasca se adauga usturoiul si ghimbir
ul. Se amesteca si se lasa vreo 2-3 minute sa se mai prajeasca. Se toarna un pic de apa peste carne. Separat frunzele de spanac se spala bine in apa rece, apoi se taie marunt cu un cutit mare.
Combinatie perfecta piept de porc si spanac

Odata tocate frunzele se adauga in oala langa carne. Daca e nevoie se mai poate adauga apa pana fierbe bine toata mancarea. Se fierbe bine totul cam 10 minute. Daca are prea multa zeama se poate scurge "supa de spanac" care se poate folosi la alte mancaruri sau se poate bea simplu cu putina sare pe post de suc detoxifiant.

Mancarea se poate servi imediat ce s-a racit. Pofta buna! Spanacul e perfect pentru curatarea si purificarea organismului si furnizeaza multe vitamine si minerale esentiale.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog