Cauta pe blog

Mancare din pipote si inimi de pui cu mazare verde

Daca cautati o reteta simpla, taraneasca care sa nu sune prea complicat, puteti incerca mancarea de azi. Merge ca masa de pranz sau cina. Contine putine ingrediente si nu necesita prea multa experienta in arta gatitului.



Meniu cu mazare si pipote de pui

Aveti nevoie de urmatoarele:
- 500 grame inima si pipota de pui
- 1 conserva sau un borcan mare de mazare verde
- usturoi
- ghimbir
- 1 lingura de ulei
- sare

Cum se gateste aceast fel de mincare? Simplu. Intr-o oala se pune uleiul la incins. Usturoiul  3-4  catei se curata si se taie marunt impreuna cu 4 felii de ghimbir si se adauga la ulei sa se caleasca putin. Uleiul se scurge de pe ursturoi si ghimbir.
Inima si pipota de pui cu mazare

 Pipotele si inimioarele de pui se spala in apa rece si se adauga la mancare impreuna cu 1 cana de apa. Se fierbe totul in jur de 25-30 de minute.

Cand pipotele au fiert bine se adauga continutul din conserva de mazare (fara zeama) si se mai fierbe totul 5 minute. Totul se condimenteaza cu sare, eventual alte condimente la alegere. Eu am adaugat putin boia de ardei iute.

Tocanita delicioasa
Simplu, delicios, satios si nici nu costa mult o astfel de portie de mancare.

Reteta contine si poze /ilustratii ca sa vedeti rezultatul :)

Pofta buna!