Meniu cu mazare si pipote de pui |
Aveti nevoie de urmatoarele:
- 500 grame inima si pipota de pui
- 1 conserva sau un borcan mare de mazare verde
- usturoi
- ghimbir
- 1 lingura de ulei
- sare
Cum se gateste aceast fel de mincare? Simplu. Intr-o oala se pune uleiul la incins. Usturoiul 3-4 catei se curata si se taie marunt impreuna cu 4 felii de ghimbir si se adauga la ulei sa se caleasca putin. Uleiul se scurge de pe ursturoi si ghimbir.
Inima si pipota de pui cu mazare |
Pipotele si inimioarele de pui se spala in apa rece si se adauga la mancare impreuna cu 1 cana de apa. Se fierbe totul in jur de 25-30 de minute.
Cand pipotele au fiert bine se adauga continutul din conserva de mazare (fara zeama) si se mai fierbe totul 5 minute. Totul se condimenteaza cu sare, eventual alte condimente la alegere. Eu am adaugat putin boia de ardei iute.
Tocanita delicioasa |
Reteta contine si poze /ilustratii ca sa vedeti rezultatul :)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu