Faceți căutări pe acest blog

Mancare din legume radacinoase sotate cu mei

Ce sa gatesc pentru cina? O idee interesanta ar fi reteta de azi. Mancarea e plina de vitamine si minerale, e satioasa, usoara pentru digestie si nu ingrasa deloc. Este vorba despre o tocanita de legume servita alaturi de mei fiert.

Ingrediente necesare pentru 2 persoane:
- 125 grame mei

Mancare plina de vitamine


- 2 morcovi
-5 catei usturoi
- 1 pastarnac
- 1 gulie mare
- 1 jumatate de conopida
- ulei de masline, 1 lingura otet, apa
- sare, tarhon si boia de ardei iute



Cum se gateste si in cat timp e gata? Totul e gata in maxim 25 de minute.Cum se fierbe meiul? Intr-o oala se pun 2 cani de apa la fiert. Cand apa clocoteste se adauga 1 varf de sare si se adauga meiul.

Se amesteca din cand in cand. Va face o spuma (seamana cu spuma formata, cand fierbe carnea de pui) care se ia cu o lingura si se arunca. Meiul fiert seamana putin la compozitie cu orezul alb. Daca are deasupra putina apa nu e o problema pentru ca, dupa ce il luati de pe foc, se acopera cu un capac si in 5-10 minute va absorbi toata cantitatea de apa.

Separat intr-o alta oala se pun 2 linguri de ulei de masline la incins. Cand uleiul sfaraie se adauga cateii de usturoi sa se caleasca putin.

Morcovul si pastarnacul se curata si se taie felii foarte subtiri. Cand usturoiul incepe sa se prajeasca se adauga la calit si morcovii si pastarnacul taiat. Separat se curata gulia si se taie cubulete, apoi conopida se taie bucatele mici sa se fiarba mai usor. Cand mancare incepe sa se soteze se adauga restul legumelor si se
amesteca bine cu o lingura de lemn.


Mei cu legume calite
Dupa 2 minute se adauga la mancare apa cat sa cuprinda toata legumele si se lasa la fiert 10 minute. Cand toate legumele s-au fiert bine se condimenteaza cu tarhon si boia de ardei iute. Se amesteca si se stropeste cu otet. Se ia de pe foc. Zeama obtinuta se scurge de pe legume - eventual se poate consuma ca si supa de legume .
Intr-o farfurie sau un bol se pun 2-3 linguri de mei fiert si legumele sotate. Cand s-a racit putin se poate manca.

Pofta buna!

Cele mai citite retete

Cauta pe blog