Ingrediente necesare pentru 2 persoane:
- 125 grame mei
Mancare plina de vitamine |
- 2 morcovi
-5 catei usturoi
- 1 pastarnac
- 1 gulie mare
- 1 jumatate de conopida
- ulei de masline, 1 lingura otet, apa
- sare, tarhon si boia de ardei iute
Cum se gateste si in cat timp e gata? Totul e gata in maxim 25 de minute.Cum se fierbe meiul? Intr-o oala se pun 2 cani de apa la fiert. Cand apa clocoteste se adauga 1 varf de sare si se adauga meiul.
Se amesteca din cand in cand. Va face o spuma (seamana cu spuma formata, cand fierbe carnea de pui) care se ia cu o lingura si se arunca. Meiul fiert seamana putin la compozitie cu orezul alb. Daca are deasupra putina apa nu e o problema pentru ca, dupa ce il luati de pe foc, se acopera cu un capac si in 5-10 minute va absorbi toata cantitatea de apa.
Separat intr-o alta oala se pun 2 linguri de ulei de masline la incins. Cand uleiul sfaraie se adauga cateii de usturoi sa se caleasca putin.
Morcovul si pastarnacul se curata si se taie felii foarte subtiri. Cand usturoiul incepe sa se prajeasca se adauga la calit si morcovii si pastarnacul taiat. Separat se curata gulia si se taie cubulete, apoi conopida se taie bucatele mici sa se fiarba mai usor. Cand mancare incepe sa se soteze se adauga restul legumelor si se
amesteca bine cu o lingura de lemn.
Mei cu legume calite |
Intr-o farfurie sau un bol se pun 2-3 linguri de mei fiert si legumele sotate. Cand s-a racit putin se poate manca.
Pofta buna!