Faceți căutări pe acest blog

Crochete din faina de malai si orez

Ce feluri de mincare se pot prepara cu faina de porumb? O idee ar fi niste crochete ultra crocante care se fac foarte usor, cu putine ingrediente si sunt foarte delicioase. Perfecte pentru aperitive, rontait, ideale si pentru pachet de dus la serviciu (daca nu puneti usturoi :)), etc....


Aveti nevoie de:
- 200-300 grame faina de malai
- oua 2 bucati
reteta mancare buna crochete porumb
Crochete rapide si gustoase
- 100 grame orez alb
- 2-3 catei de usturoi
- curcuma
- ulei pentru prajit

Cum se face? Se pune orezul la fiert in apa cu putina sare. Separat intr-un bol se amesteca ouale cu malaiul si se pune deoparte pana e gata orezul. Se curata usturoiul si se taie bucatele mici si se adauga la compozitie. Daca e cazul se poate adauga putina apa calduta sau zeama de supa (2-3 linguri) daca ati pus prea multa faina de porumb. Cand orezul a fiert se adauga la compozitie impreuna cu un pic de curucma/turmenic/sofran si se amesteca bine cu o lingura de lemn.

Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Se acopera tigaia sa nu va arda cand incepe uleiul sa sfaraie. Cand uleiul e fierbinte cu o lingura se iau din compozitia pregatita si se pun in ulei. Se lasa la prajit pana se pot intoarce usor cu lingura. Crochetele se prajesc pe ambele parti.

mititeti din porumb cu mujdei
Chiftelute din faina de porumb
Cand sunt gata se adauga pe ele usturoi si se pot servi. Merg perfect cu smantana, sau orez si carne de pui sau doar asa cum sunt simplu. Pentru ca sunt foarte satioase, aveti grija sa nu consumati mai mult de 4 bucati deodata. Interesant este ca aceste crochete nu contin carne de peste deloc si totusi iti da senzatia ca mananci crochete cu peste si mujdei :))
Pofta buna!

Sa ne spuneti daca ati incercat reteta si daca v-a placut gustul chiftelutelor :)

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog