Cauta pe blog

Tocanita de dovlecel cu rebarbara si leustean, orez si morcovi

Ce se poate mai gati din dovlecel ? O reteta destul de simpla si usor de facut e noua reteta prezentata azi aici ! E o mancare de-a casei sa zicem, pentru ca reteta e inventata de noi :)

De ce ingrediente e nevoie ? Pentru tocanita de dovlecel ai nevoie de :

fotografie reteta dovlecel cu orez
idee de servire tocanita dovlecel si orez
- 1 dovlecel mare sau doi dovlecei mijlocii
- 1 fir de rebarbara
- 1 morcov
- cateva fire de ceapa verde proaspata din gradina (daca ai, daca nu, merge si de la supermarket)
- mirodenii : leustean uscat, sare si boia dulce de ardei
- 2 linguri de ulei
- un polonic de zeama de supa de pui (merge si cu zeama de la o ciorba, sau alta supa, insa, cea de supa de pui ii da un gust aparte, am incercat) 



- 200 grame orez alb

Modul de pregatire: pui pe foc mic intr-o tigaie putin ulei si il lasi la incins. Intre timp se curata dovlecelul / poti folosi si zucchini (numele modern al dovlecelului sau unii mai zic ca e total alta planta, noi zicem ca e tot aia, eventual alt soi), si il tai cubulete de 2-3 cm.

 Cand uleiul este incins, pui cubuletele de dovlecel in tigaie si lasi sa se rumeneasca putin. Nu uita sa amesteci din cand in cand cu o lingura de lemn, sa nu se prinda de fundul tigaii. Desigur daca ai tigaie Dry Cooker la dispozitie sau una cu fund de teflon cica nu mai ai grija asta.

Apoi cureti morcovul si il tai rondele, si il pui peste dovleac. Daca intre timp ai la dispozitie supa in care a fiert carnea de pui, vita sau porc, poti adauga zeama de la supa sau ciorba peste dovleac.

Daca nu ai asta la dispozitie e ok sa pui doar apa, pana peste nivelul dovleceilor din tigaie. Firele de ceapa verde se taie bucatele mici si se adauga si ele la mancarica. Firul de rebarbara se curata si se taie cubulete, se pune in tigaie la fiert, impreuna cu restul legumelor.

imagine mincare tocanita legume orez simplu si rapid
Poza cu mincarea de dovlecel in bol
Intre timp intr-o oala de 1-2 litri se pune apa cu putina sare la fiert. Cand apa clocoteste adaugi orezul si il lasi sa fiarba la foc mic. Cand e gata se pune deoparte la racit.

Cand tocanita de legume a fiert, adaugi condimentele: leusteanul uscat, sarea si boiaua de ardei.

Pe farfurie sau intr-un bol se serveste orezul fiert cu tocanita de legume.

E delicioasa, rebarbara ii da un gust aparte.

Simplu de facut, poti spune ca iesi si ieftin cu aceasta reteta pentru ca nu te costa mult.

Pofta buna ! Sa speram ca va place, noua ne-a placut :) Cine nu poate fara carne poate sa adauge la reteta chiftelute, mici, pulpe de pui, la alegere !