Cauta pe blog

Sos de rosii si smantana

O idee rapida si extrem de simpla pentru aperitiv ar fi sosul de rosii facut in casa amestecat cu smantana. Suna putin ciudat insa daca il gustati o sa va placa cu siguranta. E o reteta cu rosii preparata "mai alftel" decat de obicei.

E ideal pentru o gustare cand e cald afara si nu prea stati prin bucatarie. Se poate consuma cu paine alba, graham sau chiar si felii de paine prajita. Toate ingredientele sunt naturale, le poate gasi oricine prin magazine si e gata in 10-15 minute. Pentru cei care nu consuma paine deloc, este extraordinar de pus si pe aproape orice fel de carne prajita sau fiarta !



Ingrediente necesare:
- 6 rosii coapte mari
- 3 felii ghimbir
- ulei de masline sau floarea soarelui
- condimente uscate: tarhon, busuioc, oregano, patrunjel frunze
- sare si zahar foarte putin
+ 1 smanatana cu 20% grasime

Mod de gatire a sosului ( eu ii spun zacusca de casa rapida :) )  Speli rosiile si le tai cubulete mici. Pui o tigaie adanca sau un vas maricel in care adaugi putin ulei. Cand uleiul e fierbinte, adaugi cubuletele de rosii taiate peste ulei si lasi toata compozitia sa fiarba in suc propriu. Nu trebuie sa pui apa deloc, pentru ca rosiile vor lasa zeama lor proprie. Se amesteca din cand in cand.

Se mai pune dupa vreo 3 minute putin ulei si se amesteca. Adaugi un varf de zahar si sare si condimentezi cu mirodeniile. Se fierbe la foc potrivit pana incepe sa arate ca si zacusca sau orice alt tip de tocanita. Daca e cazul mai pui putin ulei.

Cand e gata se lasa putin sa se raceasca. Se pune intr-un bol mare toata compozitia si se amesteca cu smanatana, si se poate manca.

Pofta buna!

Pentru persoanele sensibile la lactate, sau cei care nu tolereaza lactatele... nu este recomandata !

Gustul este extraordinar si daca pui sosul asta peste salata verde sau broccoli fiert.