Tocana de ficat de porc cu curry, oregano, tarhon si mamaliga |
Timp de gatire 20-30 de minute. Se face usor, iti trebuie doar rabdare si dedicatie pentru a face ceva bun si gustos pentru familie.
Ingrediente necesare pentru tocanita:
- 300 grame ficat de porc
- 300 grame slanina cruda de porc
- condimente: curry, oregano, boia de ardei dulce, tarhon, sare.
Pentru cei care vor sa stie cum se face mamaliga puteti citi reteta aici.
Pentru tocanita: Punem pe foc mic o tigaie. Taiem ficatul si slanina cruda bucati mici, care se pun apoi in tigaie IMPREUNA, sa se rumeneasca putin. E important ca ficatul sa fie pus in acelasi timp slanina in tigaie, pentru ca in momentul in care slanina incepe sa se prajeasca lasa grasimea topita, care va fi absorbita de ficat si in acest fel ficatul ramane fraged, nu se intareste !
Ficat de porc si slanina cruda taiata marunt |
Intre timp, intr-o farfurie adanca amestecam putin din grasimea topita, pana e calda, cu o jumatate de lingura mare de curry, dupa aia, cu o jumatate de lingura mare de boia de ardei dulce, apoi adaugam oregano si tarhon, cam cate-o jumatate de lingura.
Untura topita, condimente: tarhon, oregano, curry, boia de ardei dulce |
Se amesteca bine compozitia si se lasa 10 minute pentru ca ingredientele sa preia o savoare omogena. Cand ficatul si slanina
s-au prajit bine [ slanina devine putin sticloasa] , se adauga aprox. 1/2 litru de apa in tigaie si se lasa inca cateva minute inainte de a adauga mixtul de condimente. Se adauga apoi condimentele, si
se lasa la foc potrivit inca 10-15 minute pana devine o tocanita delicioasa.
Tocanita se serveste cu mamaliga, se sareaza ulterior dupa gust
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu