Faceți căutări pe acest blog

Tocana de legume cu rinichi de porc



Reteta de azi e super delicioasa. O putem pune in categoria de retete de mancare rapide si foarte delicioase si retete culinare din rinichi.

 Este vorba despre o tocanita cu legume si rinichi de porc.
Ingrediente necesare pentru 2 persoane:
- 3 rinichi de porc
- 2 ardei kapia rosii
- ghimbir
- 1 ceapa alba
- ulei 50 ml
- condimente: sare, leustean, rozmarin, oregano, curry, boia de ardei dulce,
- zeama de la supa/ciorba



Modul de pragatire a tocanitei:
- se pune in tigaie uleiul si se lasa sa se incinga. Se curata ceapa alba si se taie marunt.Se taie marunt si ardeii kapia si impreuna cu ceapa se la calit in ulei. Intre timp se spala rinichii de porc si se taie bucati mai mici.

Cand ceapa s-a calit se adauga bucatile de rinichi in tigaie si se lasa sa se rumeneasca. Se taie ghimbirul marunt, 2-3 felii de ghimbir sunt de ajuns.

Ghimbirul are proprietatea de a absoarbe atat mirosul cat si gustul specific al rinichilor tranformand tocanita intr-o mincare foarte delicioasa.

Daca pregatesti tocanita impreuna  cu o ciorba de zarzavat, poti lua pe la cioba zeama cu polonicul pe care il adaugi la tocanita pentru a fierbe pana se lasa o zeama de tocanita si pana fierb bine atat legumele cat si rinichii.

Se condimenteaza cu oregano, curry, rozmarin si boia de ardei dulce. Sare se pune la sfarsit cand tocanita este gata.
Tocana se poate servi impreuna cu orez alb, orez brun, rizotto, mamaliga. Este o reteta perfecta pentru cei care tin dieta si cauta o reteta care nu ingrasa :))

Timpul de pregatire este de maxim 20 de minute. Este o reteta foarte buna, perfecta  pentru masa luata in familie, mai ales ca iti aduce zambetul pe buze cand gusti o astfel de tocana :) garantat!

Unii ii spun la aceasta reteta ciulama, altii ii zic zacusca fierbinte :)) dar va spun incercati reteta asta pentru ca merita!! E super buna!


Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog