Faceți căutări pe acest blog

Friptura din carne de porc cu crema de smantana


Friptura din carne de porc cu crema de smantana

Daca vrei sa pregatesti ceva din carne de porc si ai vrea o reteta facuta diferit, deci preparata altfel decat in mod traditional, poti incerca urmatoarea friptura de porc.

Ingredientele necesare pentru 2 persoane:

- 500 grame carne de porc (pulpa de porc)
- 200 gr smantana
- condimente: boia de ardei dulce,frunze de patrunjel uscat si maruntit, tarhon, oregano, piper macinat, marar, sare



Se prepara rapid (daca esti in criza de timp:) )

Friptura se face in felul urmator: Se pune o tigaie pentru prajit carne pe foc, si se lasa pana se incinge bine tigaia. Apoi se pune putin ulei si se lasa si uleiul la incins.

Intre timp se taie carnea de porc felii foarte subtiri. Separat, intr-un bol se amesteca condimentele mentionate mai sus in asa fel incat sa devina un mix de condimente, omogenizat.

Cand ai feliat carnea, cu un cutit se intinde smantana peste carne (ca si cum ai pune unt pe o felie de paine) intr-un strat subtire, dupa care se presara peste carnea unsa cu smantana, cate putin pe fiecare felie de carne, din mixul de condimente preparat anterior.

Cand feliile sunt presarate cu mixul de condimente, iar uleiul din tigaie este fierbinte, pui feliile de carne cu partea unsa cu smantana si condimentata in ulei. Dupa circa 3-4 minute, intorci feliile in tigaie. Se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste bine. Totul dureaza doar cateva minute.

Se serveste ca atare, cu smantana, sau se poate servi cu o salata verde, ghimbir si ceapa rosie. E foarte gustoasa, condimentele si smantana ii da o savoare aparte carnii.

Incercati reteta si va veti convinge. E o reteta simpla si totusi speciala. NU contine nici E-uri si nici potentiatoare de aroma artificiale.

Pofta buna!

Daca ati incercat reteta si v-a placut dati un semn, lasati-ne un comentariu :)

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog