Cauta pe blog

Chiftelute din carne de vita


Chiftelute din carne de vita

Cred ca daca ti se face foame instant te gandesti la retete culinare, la retete de mancare pe care sa le faci rapid si usor .

O idee de reteta de mancare pentru azi ar fi chiftelele din carne de vita.
Sunt mai speciale la gust si merg perfect cu un sos de smantana cu usturoi si ghimbir.



Ingredientele necesare pentru a face chiftelute mai speciale:
- 1 kg de carne de vita tocata
- 3 oua
- 2 polonicuri mari de malai
- 50 ml apa minerala
- ghimbir razuit
- sare
- curry
- frunze de patrunjel uscat
- boia de ardei dulce
- ulei pentru prajit

Modul de preparare:
Intr-un bol se sparg ouale care se amesteca cu apa minerala, faina de malai si carnea tocata de vita.

Se amesteca bine pana devine o compozitie omogenizata. Se adauga condimentele - curry, patrunjel, boia dulce si sare.

Cu o lingura de formateaza chiftelele din carne si se pun in ulei incins la prajit. Se prajesc bine pe ambele parti. Cand chiftelutele sunt prajite se scot din ulei, se pun in farfurii si se pot servi cu diferite antreuri.

Merg perfect cu un sos facut din smantana cu usturoi maruntit si ghimbir.
Pofta buna!

Aceste chiftelute se pot servi si ca aperitive la diferite dineuri, mese festive, nunti, botezuri sau zile onomastice :)
In pozele alaturate am descris exact ce ingrediente am folosit, cum am formatat chiftelele, se vad si cand se prajesc si cum arata gata facute. Sper sa va placa reteta.
In unele zone ale tarii la chiftelute li se mai spune piftelute. Reteta e aceeasi, indiferent cum le numesti :))