Cauta pe blog

Tocana taraneasca cu carne de porc si bulion

Tocana taraneasca cu carne de porc si bulion
Ador sa mananc bine. Chiar daca tin dieta, nu inseamna ca nu pot manca mancaruri delicioase. Daca esti in cautare de retete de mancare, iata o idee de tocana din carne de porc. Daca tocana se mananca fara paine atunci nu ingrasa. Se poate combina cu mamaliga.


Am denumit-o tocana taraneasca. E simplu de facut, se gasteste rapid si nu trebuie sa stai mult in bucatarie ca sa o prepari.
Ingrediente necesare pentru 2 portii:

- 1/2 kg carne porc = se alege carne care sa contina si putina untura, deci nu carne slaba
- bulion
- zeama supa
- ghimbir
- patrunjel radacina
- pentru gust deosebit se folosest urmatoarele condimente : sare, chili, curry, patrunjel frunze.


Mod de preparare:
Se taie carnea de porc bucati mici si se pune in tigaie sa se prajeasca. Untura care se face se scurge si se pune deoparte. Cand s-a rumenit bine carnea, are aspect de jumari. Toata untura de pe carne se scurge. Lasam carnea in tigaie si punem peste cu polonicul zeama de supa. Se poate pune de la orice supa - eu am ales zeama de supa cu legume si linte.

Se condimenteaza cu sare, frunze de patrunjel si se adauga 2 linguri de bulio/pasta de rosii dupa care se lasa sa fiarba pana zeama se tranforma intr-un sos de tocana.
La servire se poate manca cu cateva felii de ghimbir si mamaliga.

Va spun ca e o reteta delicioasa si e una din retetele de mancare preferate de mine.:))
Pofta buna!