Cauta pe blog

Omleta speciala pentru mic dejun de sarbatori

Se apropie sarbatorile de iarna si daca cauti retete speciale pentru Craciun, iata o idee de mic dejun festin.
Este vorba despre o omleta mai speciala si anume - Omleta cu urechi de porc afumat, ghimbir si vin rosu demisec.

Ingrediente
- 5 oua
- ghimbir
- vin rosu demisec
- untura porc
- 1 lingura pasta rosii
- ureche de porc afumata
Metoda de preparare:

Se taie ghimbirul si urechea de porc afumata marunt.

Se pune intr-o tigaie 50 ml vin rosu demisec peste care punem urechea afumata si ghimbirul maruntit. Luam 1 lingura de untura de porc si il adaugam la vinul care intre timp fierbe.

Amestecam pana se topeste untura si lasam la innabusit pana incepe vinul sa se evapore.

Intre timp batem 5 oua intr-un bol cu putina sare si patrunjel verde si 1 lingura pasta de tomate.

Cand incepe sa sfaraie carnea se adauga ouale si se lasa la prajit. Daca zeama de la vin e prea multa se poate scurge de pe omleta.

Este o reteta mai speciala pe care nu o prepari in fiecare zi, eventual doar in zile de sarbatoare.

Pofta buna..