Faceți căutări pe acest blog

Mici mititei cu orez


O reteta simpla, usor de preparat, deci nu e o reteta complicata - reteta zilei de azi mici - mititei cu orez.

Ingrediente necesare:
- 10 mici din carne de porc vita
- 100 gr orez
- pentru decor salata verde, bulion, ghimbir
- usturoi
- condimentare: sare, cimbru, frunze de patrunjel maruntite si uscate, curry



Mod de preparare: Mititei se pun in tigaia cu ulei incins la prajit. Intre timp se pune intr-un vas mai mic apa cu putina sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul, cimbrul, frunzele de patrunjel si maruntim 3 bucatele de usturoi si le punem sa fiarba impreuna cu orezul.

Cand incepe sa fiarba orezul adaugam 1 lingurita de curry condimente si luam cu lingura de 2 ori ulei de pe mititeii care se prajesc si il adaugam la orez ca sa ii dea un gust mai bun.

Mititei se prajesc bine pe ambele parti. Totul dureaza maxim 25 de minute. La deservire se pun frunzele de salata verde, orezul si mititeii, putin bulion, o felie de ghimbir si un pic de curry pentru aspect.
Eventual daca ai un gratar electric acasa sau renumita tigaie Dry Cooker atunci poti pregati mititei cu aceste aparate electrocasnice, respectiv tigaia magica :)) .

E o portie de mancare foarte satioasa si se poate face "cat ai clipi" :))

O poti prepara de exemplu cand ajungi acasa dupa o zi de munca plina, stresanta cu mult alergat de colo colo....ca doar asa sunt zilele cand omul lucreaza, nu? :))
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog