Cauta pe blog

Ciorba taraneasca din carne porc si legume


Ciorba taraneasca din carne porc si legume

Pentru cei care vor sa gateasca ceva bun le recomand o ciorba taraneasca din carne de porc cu legume.

Aceasta reteta face parte din retetele de ciorbe cu gust delicios si unicat.

Spun asta pentru ca odata ce gusti dintr-o atfel de ciorba sigur vei mai dori o portie :))

Ingrediente necesare:

- 100 gr linte care se pune la inmuiat cel putin 3 ore



- 200 gr carne de porc cu putina grasime
- urechi de porc afumat
- ghimbir
- patrunjel radacina
- morvovi
- bulion/sos de rosii
- ceapa alba
- otet
- condimente: sare, patrunjel uscat, curry, leustean

Mod de preparare:


Lintea care a fost pusa la inmuiat se pune la fiert intr-o oala pentru supe/ciorbe impreuna cu urechile de porc afumate.Se adauga morcovii taiati rondele, ceapa alba taiata marunt, ghimbirul si radacina de patrunjel bucatele mici care se adauga la ciorba.

Cand incepe sa fiarba lintea adaugam carnea de porc taiata in bucati mici.
Se condimenteaza cu frunze de patrunjel, curry, leustean, sare si 1 lingura mare de bulion/pasta de rosii.


Se lasa la fiert pana a fiert carnea si lintea bine. Se adauga la sfarsit 1/5 de polonic de otet.

Este o ciorba gustoasa si hranitoare. Urechile de porc afumat ii dau ciorbei un gust deosebit.
Pofta buna.