Cauta pe blog

Rizotto cu legume - orez cu legume

Retete mancare- Retete mancaruri - Rizotto cu legume - Orez cu legume.
O mancare delicioasa, rapida, recomandata si in perioada de post, si celor care se apuca de slabit. Este vorba despre o reteta de mancare din orez /rizotto (ca suna mai bine :))

Ingrediente:
- 200 gr orez alb/rizotto
- ridiche neagra
- patrunjel radacina
- cateva frunze salata verde
- ceapa rosie
- hrean

- lapte
- sos tomat
- pastarnac
- condimente : frunze patrunjel, chili, curcuma -curry, sare
- ulei de masline sau de floarea soarelui

Mod de preparare:
Razuim 1 bucata ridiche neagra, pastarnac, patrunjel radacina, hrean. Le punem intr-un bol si adaugam putina sare.

Separat amestecam 2 linguri de sos tomat cu putin lapte si il punem peste legumele razuite. Le punem intr-un vas si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Adaugam peste legume orezul si apa. Taiem ceapa rosie marunt si il punem in oala cu orez.



Se iau cateva frunze de salata verde se maruntesc si se adauga langa restul ingredientelor.

Se adauga putin ulei si se lasa la fiert pana orezul a fiert bine.

Atentie ! Orezul isi mareste volumul, deci oala trebuie sa fie mare si necesita apa pentru a putea fierbe bine.


Se serveste cald in bol de ceramica.
Pofta buna!