Cauta pe blog

Reteta ciorbe - Ciorba fasole boabe condimentata cu afumatura si curcuma

Ce sa gatesc azi? Cred ca fiecare care gateste acasa se intreaba cateodata ce sa gateasca. Ei bine vin azi cu o idee si anume o o reteta de ciorba cu fasole boabe. Este reteta usoara si delicioasa.
Ingrediente necesare ciorba:
- 200 gr fasole boabe uscata
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 bucata pastarnac
- 1 buc patrunjel radacina
- 1 lingura untura
- condimente : leustean, curcuma, chili, sare,
- 1 lingura otet
- afumatura : poate fi ciolan afumat, jumari, picioare porc afumat, sunca, costita afumata...etc...
Cum se face ciorba? Se pune fasolea boabe la inmuiat cel putin 3 ore.



Cand vrei sa te apuci de preparat ciorba incepi cu afumatura pe care o fierbi pana se inmoaie carnea de tot. Asta e valabil atat la ciolan afumat cat si la picioarele de porc afumat. Cand a fiert carnea  speli legumele si le tai cubulete sau rondele si le pui in apa cu putina sare.

Apoi adaugi fasolea ( eu prefer fasole alba cu boabe mari) iese mai gustoasa ciorba. Se lasa la fiert cel putin 1 ora. Cand a fiert fasolea se adauga condimentele si otetul. Carnea afumata se scoate din ciorba si se taie cubulete si la servire se adauga inapoi in ciorba. Eu am adaugat si bucati pentru jumari care ii dau un gust deosebit ciorbei. Ca decor poti folosi 1 lingura de smantana si 1 ardei iute.
Pofta buna!