Faceți căutări pe acest blog

Mancaruri cu linte si mazare - tocanita

Ingrediente:
polonic mare linte verde uscata
polonic mazare verde uscata
1 lingura pasta tomate
1 lingura curry
putin tarhon uscat , cimbru, leustean,
1 lingura chilli sau ardei iute maruntit
1 rinichi de porc
1  conserva ton maruntit
1 morcov
1 ceapa

1 hrean
1 usturoi
pastarnac
1 lingura untura

Preparare: Din compozitia care se pune la inmuiat adica lintea si mazarea uscata poti face si o ciorba si o tocanita delicioasa. Imparti cantitatea in 2 parti si prepari ciorba cu linte - reteta aici.

Iar pentru tocanita faci in felul urmator.

Pui intr-o oala lintea si mazarea uscata (care a fost pusa la inmuiat 12 ore), adaugi 1 rinichi maruntit, pui condimentele si legumele pe care le razuiesti. Adaugi 1 buc usturoi si 1 pastarnac dat prin razatoare.

Pentru gust se adauga 1 conserva ton maruntit in ulei. Peste toata compozitia se adauga apa de mai multe ori si se fierbe pana se evapora din nou, pana se face un sos de tocanita.

Este o mancarica cu mii de gusturi. La servire se adauga 1 lingura pasta rosii. Se poate asocia cu spaghete, paine prajita pentru cei care pot manca produse din paste fainoase.

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog