Faceți căutări pe acest blog

Mancare de mazare cu carnati prajiti

Retete de mancare-retete culinare- mancaruri cu mazare.

O reteta simpla, delicioasa si foarte rapida - e recomandarea zilei pentru o masa delicioasa si copioasa.

Azi pregatim o mancare de mazare cu carnati trandafir prajiti in ulei.

Ingrediente :
- mazare verde uscata 250 grame
- pastarnac
- morcov



- condimente : rozmarin, chili, curry, maghiran, sare
- carnati trandafir marca Fox
- 50 ml lapte
- 1 lingura ulei
- pasta rosii

Cum se face mancarea de mazare? Mod de gatire:

Incepem prin a pune mazarea uscata la inmuiat in apa minerala cu 2 linguri de pasta de rosii. Se lasa mazarea la inmuiat pentru 4 ore. Cand incepem sa gatim luam pastarnacul si morcovul pe care le dam prin razatoare. Se pune intr-o oala la fiert impreuna cu condimentele.

Cand incepe sa fiarba apa adaugam o parte din mazarea care a fost pusa la inmuiat. Dint-o parte , cam 2 polonice, facem o supa de legume cu mazare (vezi reteta supa mazare aici ) iar din cantitatea mai mare facem mancarea de mazare.
Se pune apa si sare si se lasa la fiert. De cate ori scade apa adaugam apa din nou pana fierbe bine mazarea.

Atentie! Mazarea uscata trebuie sa fiarba mai mult decat mazarea verde de la conserva! Cea din conserve e deja semipreparat deci nu trebuie fiert decat cateva minute, in schimb mazarea uscata trebuie fiarta bine -deci cam 45 de minute.

Se amesteca din cand in cand sa nu  se arda. Cand incepe sa aibe un sos se adauga laptele la mancarea de mazare si se mai fierbe pana mazarea e fiarta complet.

Intre timp carnatii se taie in 2 felii si se prajesc in ulei. Este o mancare foarte buna, satioasa si sanatoasa. Nu trebuie sa adaugi deloc faina la mancare pentru ca daca il fierbi bine va avea un sos special si fara faina. Deci e o reteta pe care o recomand celor care cauta retete diete. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog