Faceți căutări pe acest blog

Ciorba fasole pestrita cu smantana

Retete ciorbe - reteta ciorba fasole boabe pestrite cu smantana si picioare porc.


O ciorba de fasole extrem de delicioasa se poate face cu fasolea pestrita numita si fasole neagra sau fasole rosie.

Ingrediente necesare:
- 200 gr fasole uscata rosie
- 1 polonic smantana
- 1 picior porc proaspat
- 1 lingura pasta rosii
- otet
- sare




Condimente : ienibahar, patrunjel, chili, leustean, hrean ras, amestecat cu smantana (din acest amestec se pune doar o lingura la ciorba care fierbe) - restul se poate folosi la tocanita .

Cum se face ciorba? Se pune fasolea uscata la inmuiat 12 ore. E bine sa il pui la inmuiat in apa seara pentru ca a doua zi sa iti fie mai usor sa pregatesti ciorba.


Pui apa intr-o oala pentru ciorba cu putina sare. Tai piciorul de porc in 2 si il pui la fiert. Cand incepe sa fiarba apa adaugi pasta de rosii si fasolea. Pui cu un polonic smantana si lasi ciorba sa fiarba la foc potrivit.

De cate ori scade apa mai pui apa din nou pana fasolea a fiert bine de tot. Cand stiu ca a fiert fasolea boabe? Scoti din ciorba cu o lingura cateva boabe si incerci sa le strivesti cu o furculita, Daca se strivesc usor inseamna ca boabele de fasole au fiert.

E bine totusi sa le gusti pentru ca asa afli daca au fiert bine. Daca la gustare coaja boabelor de fasole se simte la rontait inseamna ca mai trebuie sa lasi ciorba sa fiarba. :))

Stiu ca e o descriere mura-n gura, dar poate ajuta pe cineva aceasta informatie :))

Cand ciorba a fiert se adauga otetul si sare dupa gust.
 [ Nu se adauga otetul la fasole niciodata in timpul fierberii, pentru ca intareste crusta boabelor si devin tari la mestecare.]

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog