Faceți căutări pe acest blog

Reteta de vinete umplute cu carne si branza de burduf

Ieri am gatit ceva foarte gustos. Este o reteta simpla si foarte delicioasa. Daca vrei sa incerci o mancare mai diferita, sa gatesti niste vinete altfel, iti recomandam aceasta reteta. E vorba de niste vinete umplute cu de toate cu toping de branza. Va spunem ca se poate compara cu o pizza de casa sanatoasa doar ca nu contine faina si blat.



Vinete umplute cu carne si branza
Ingrediente necesare pentru 2 persoane:
- 1 bucata vanata mai mare
- 1 rosie
- 2 catei de usturoi
- 2-3 felii de carne (friptura ramasa de ieri)
- 1-2 lingura ulei de floarea soarelui sau de masline
- branza de burduf aproximativ 50 grame
- sare de mare
- 1 felie de ghimbir

Cum se prepara aceasta reteta ? Simplu si usor. Primul pas. Se spala vanata sub apa rece. Se taie in 2 si cu o lingura se scoate miezul formand niste barcute.

Intr-o oala mare se pune apa la fiert, cu putina sare. In oala asezam cele 2 felii de vinete fara miez si le fierbem putin (aprox 10 minute).

Prepararea retetei pas cu pas
Separat intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Rosia se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Miezul de la vinete se taie marunt.

Friptura ramasa de ieri se taie cubulete mici.


 In cazul in care nu aveti carne deja fripta la dispozitie puteti adauga carne tocata sau salam sau ce aveti la dispozitie pentru a imbogatii gustul mancarii.

Se adauga in tigaie langa rosii carnea si vinetele bucati. Usturoiul se marunteste si se pune in tigaie.

Se toarna putina apa si se amesteca din cand in cand pana totul se caleste bine. Taiem o felie de radacina de ghimbir. Se curata de coaja si se adauga la mancare.

Intre timp scoat barcutele de vinete de la fiert si le asezam pe o tava pe care o vom da la cuptor.

Cand umplutura preparata din carne si vinete s-a calit, o luam de pe foc. Cu ajutorul unei linguri umplem barcutele de vinete, condimentam cu putina sare si dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Vinetele umplute se dau la cuptor

 Atentie este gata in momentul in care sfaraie in cuptor si aspectul vinetelor este copt in totalitate.

Apoi presaram branza de burduf peste "pizza" de vinete si lasam in cuptor totul pentru inca 3 minute.

Reteta finala pizza fara blat :)
Apoi le scoatem in cuptor si le lasam sa se raceasca. Se pot manca imediat.

E recomandat sa
scoateti miezul cu lingura si sa savurati asa acest fel de mancare, nu de alta dar coaja de vinete are un gust putin amar...deci nu prea se mananca.

In rest toata compozitia a fost perfecta. Parca ai fi savurat o pizza doar ca era fara blat.

Speram sa va placa si voua aceasta reteta. Noua ne-a placut enorm :
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog