Faceți căutări pe acest blog

Tocanita din carne de mici, gogonele, hrean si oregano

Vreti sa incercati o reteta simpla din pasta de mici ? Nu e vorba de mititei prajiti pe gratar, ci o tocana cu o portie de carne si gogonele. Mai ales ca acum se gasesc gogonele din belsug in piete si magazine, sau in gradina proprie :).



Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente.
- 5 mici formatati sau 200 grame pasta de mici
- 3 gogonele verzi si 1 rosie
- 1 ceapa alba mare
- 2 felii de hrean
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita mica de zahar (optional)
- sare si oregano dupa gust

Cum se gateste aceasta tocanita ? Primul pas e sa cureti ceapa. O tai in doua si o speli repede sub un jet de apa rece. Asta ca sa nu te faca sa plangi cand o maruntesti. Intr-o tigaie mare se pune ulei cu 1 lingura si se pune ceapa la calit. Se adauga putina apa si se lasa sa fiarba 10 minute. Se amesteca din cand in cand cu lingura de lemn.

Gogonelele si rosia se spala si se maruntesc si se pun la calit impreuna cu ceapa. Se adauga si hreanul si se pune apa cat sa acopere toate legumele. Se fierbe 10 minute pana ceapa s-a calit si devine transparenta. Se pun micii formatati sau portia de carne de mici si se sfarama cu o furculita, sau cu lingura de lemn si se amesteca bine cu legumele.

Se mai pune apa cat sa acopere bine toata tocana si se presara cu putin zahar si oregano. Se mai fierbe 10-15 minute pana si carnea e gata si tocanita are o zeama perfecta pentru a fi servita alaturi de mamaliguta. Desigur merge si cu piure de cartofi, daca vreti...

Si e gata. Cand s-a racit merge perfect cu o portie de mamaliga.
Pofta buna!

Speram sa va placa...noua ne-a placut enorm :)

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog