A iesit exceptionala si foarte delicioasa.
Ingrediente necesare pentru 2 persoane:
- 4 oua
- 1 lingura ulei
- cateva felii de gusa fiarta si afumata
- o bucatica de carnati de casa afumat
- cateva bucati de carne si morcovi (ramase de ieri) gatite la cuptor
- 1-2 rosii proaspete
Omleta cu branza si carne |
- branza de burduf
- sare
Modul de preparare a acestei retete este foarte simplu. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.
Bucatile de carne, gusa si carnati se taie cubulete si se pun la prajit pentru aprox 2-3 minute. Ouale se sparg intr-un bol si se bat cu furculita.
Idee de servire |
Se lasa sa se rumeneasca putin, apoi cu ajutorul unei linguri de lemn se intoarce omleta si se prajeste 2-3 minute si pe partea cealalta. Le pune omleta pe farfurii sau in boluri.
Branza se presara peste omleta cat e fierbinte si se lasa sa se topeasca usor.
Rosiile se spala sub un jet de apa rece, apoi se taie felii si se pun impreuna cu ghimbirul langa omleta.
Imediat ce s-a racit se poate manca omleta asa simpla sau cu paine (cine are voie si ii permite silueta) :)
Pofta buna!
Alte retete pentru omleta puteti citi aici - Omleta cu ciuperci si legume proaspete,
Omleta cu slanina sau pate de ficat, Reteta de omleta simpla si buna, sau Reteta de omleta speciala pentru mic dejun de sarbatori