Am avut nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 50 grame carne de vita tocata (aproximativ)
- 1 jumatate de ardei kapia rosu
- 2 felii de ghimbir
- 7-8 felii de vinete (mi-au ramas de la aceasta reteta -vinete pane)
- 100 grame orez brun
- 2-3 linguri de pasta de tomate (bulion)
Orez cu vinete, ardei si carne de vita |
- 1 lingura de ulei
Intr-o tigaie mare am pus uleiul la incins. Ardeiul l-am spalat cu apa rece si l-am tocat marunt.
Vanata am curatat-o de coaja si am taiat-o cubulete mici. La fe cu ghimbirul.
Cand uleiul s-a incins am adaugat ardeiul, vinetele, ghimbirul si carnea de vita sa se caleasca, aproximativ 1 minut. Apoi am pus si orezul brun langa ele si le-am amestecat putin si le-am lasat sa se inabuseasca.
Apoi am pus apa si am lasat totul sa fiarba pana boabele de orez s-au umflat si au fiert bine.
Mancare de orez alaturi de friptura (daca e musai :) |
Gustul mancarii ne-a placut si e o idee buna sa o fierbi/prepari mai repede, de exemplu a doua zi doar o incalzesti si masa e gata. Se poate manca asa simpla sau cu smantana din abundenta :)
Desigur cei care adora carnea - friptura in general pot manca alaturi de orezul compus si cateva felii de piept de porc prajit :)
Cred ca e cea mai simpla reteta, satioasa si buna.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu