Faceți căutări pe acest blog

Felii de vinete pane

E sezonul vinetelor. Si pentru ca ne place sa testam retete fel de fel, azi am pregatit vinetele putin mai altfel, decat clasica salata de vinete.

E vorba de prepararea unor felii de vinete pane. Daca e sa ne luam dupa Oana Cuzino - care promoveaza Meatless day- ziua fara carne - atunci o varianta interesanta poate fi acest fel de mancare. Se face foarte repede si din doar cateva ingrediente poti pune pe masa un fel de mancare foarte indestulator si gustos !

Pentru 4 persoane ai nevoie de :


- 1 vanata mare de aprox. 1 kg
- 2 oua
- 3-4 linguri faina de grau, sau mix fara gluten, pentru cei celiaci, sensibili la gluten
- sare, marar, cate un varf de cutit
- ulei pentru prajit, daca se poate, ulei de masline, sau si mai bine, untura sau ulei de cocos (printre altele, ofera mancarurilor un gust aparte, si nu se arde usor)
- rosii pentru o servire mai apetisanta, mai colorata


Cum trebuie facute aceste felii de vinete pane ? In primul rand se spala bine vanata cu apa rece. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Ouale se sparg si se bat cu furculita intr-o farfurie adanca.

Vanata se feliaza subtire, in felii de cca 2-3 mm. Pentru ca vanata e mare, feliile rotunde se vor taia in 2, pentru prajire mai usoara.

Se pune putina sare peste feliile crude, care apoi se pun odata in faina, apoi in ouale batute, si din nou, se inmoaie in faina sau amestecul fara gluten.

Cu o furculita, se pun la prajit in uleiul incins, si se prajesc bine pe ambele parti. Se scot intr-o farfurie sau tava cu servetel absorbant, pentru a absorbi uleiul in exces.

Cand se mai racesc, se presara marar tocat peste ele, si se servesc alaturi de rosiile proaspete, feliate. Un deliciu !

Pofta buna! Simplu si rapid ai o masa gustoasa la tine acasa pentru tine si familia ta :)

Ati incercat deja aceasta reteta ? Cum vi s-a parut ? E buna, e sanatoasa reteta ? Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.


Disclaimer: acest articol contine o legatura de afiliere prin care produsul respectiv (uleiul de cocos) poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog