Faceți căutări pe acest blog

Tocanita din inimi si pipote de pui cu mamaliga, leustean, oregano, busuioc, si urda.

Ce fel de mancare pot face din maruntaiele de pui ? Daca vrei sa-ti surprinzi familia cu o tocanita delicioasa, atunci iti recomandam reteta de azi. E perfecta pentru masa de pranz sau cina, mai ales ca e gustoasa, satioasa si foarte ieftina.  E si simplu si usor de gatit, e o reteta fara gluten, deci recomandata si celiacilor, si gustul si senzatia de saturatie dureaza ore intregi dupa masa :)

Din ingrediente putine, poti potoli practic foamea intregii familii cu bani putini (asta in caz ca vrei sa faci economii pentru vacanta de vara :)  )

Pentru 4 portii mari ai nevoie de:



- 1 kg pipote si inimi de pui (le gasesti in frigiderele congelatoare in hipermarket gen Penny)
-1-2 cepe rosii
- 1 lingura ulei
- sare si patrunjel uscat pentru gust, oregano, leustean, busuioc
- 2 linguri faina alba, sau faina de hrisca pentru cei care au intoleranta la gluten
+ aproximativ 200 grame faina de porumb/malai pentru mamaliguta
- otel la servire la alegere
-cam 200 g. de urda dulce

Cum se pregateste tocanita ? Daca pipotele si inimile de pui au fost la congelator, le pui in apa fierbinte pentru a le dezgheta.

Intr-o oala mare pui la calit ceapa rosie taiata marunt, in putin ulei. Cand ceapa s-a calit, adaugi carnea si torni peste ea multa apa.

Se lasa sa fiarba bine, la foc mediu, vreo 20 de minute. Daca i se ridica spuma deasupra, indepartezi cu polonicul

Cu o lingura sau cu o furculita se scoate 1 inima de pui si o pipota, se raceste sub un jet de apa rece, dupa care se gusta daca s-au fiert bine sau nu.

Daca e cazul, se mai toarna putina apa peste tocanita, si se mai fierbe inca 10
minute. Intr-o farfurie adanca se pune faina cu sau fara gluten, peste care punem condimentele, si se amesteca cu putina apa rece.

Iei putina zeama din tocanita cu polonicul, si se amesteca cu restul compozitiei cu faina.

Cand toata carnea a fiert bine, se adauga  amestecul preparat cu condimentele, si se lasa putin pe foc, pana da in clocot din nou.
 Cantitatea apei de pe tocanita poate fi la alegere. Adica daca va place zeama puteti pune din start mai multa apa si atunci va fi o tocana "mai lunga" ca un fel de supa care merge perfect cu o portie sanatoasa de mamaliga.

Cat despre mamaliga presupunem ca stiti cum se face... eventual pentru cei care inca nu ii stie reteta o gasiti aici.

Cand s-a racit, se poate servi imediat presarata cu putina sare si otet de mere/sau de vin. Pentru un gust aparte, adaugati la tocanita cateva bucati de urda proaspata. Are un gust minunat.

Si uite-asa, s-a preparat o tocanita regeasca, dar din ingrediente bune si pentru buzunarul omului de rand. Pofta buna !

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog