Ce fel de mancare pot face din maruntaiele de pui ? Daca vrei sa-ti surprinzi familia cu o tocanita delicioasa, atunci iti recomandam reteta de azi. E perfecta pentru masa de pranz sau cina, mai ales ca e gustoasa, satioasa si foarte ieftina. E si simplu si usor de gatit, e o reteta fara gluten, deci recomandata si celiacilor, si gustul si senzatia de saturatie dureaza ore intregi dupa masa :)
Din ingrediente putine, poti potoli practic foamea intregii familii cu bani putini (asta in caz ca vrei sa faci economii pentru vacanta de vara :) )
Pentru 4 portii mari ai nevoie de:
- 1 kg pipote si inimi de pui (le gasesti in frigiderele congelatoare in hipermarket gen Penny)
-1-2 cepe rosii
- 1 lingura ulei
- sare si patrunjel uscat pentru gust, oregano, leustean, busuioc
- 2 linguri faina alba, sau faina de hrisca pentru cei care au intoleranta la gluten
+ aproximativ 200 grame faina de porumb/malai pentru mamaliguta
- otel la servire la alegere
-cam 200 g. de urda dulce
Cum se pregateste tocanita ? Daca pipotele si inimile de pui au fost la congelator, le pui in apa fierbinte pentru a le dezgheta.
Intr-o oala mare pui la calit ceapa rosie taiata marunt, in putin ulei. Cand ceapa s-a calit, adaugi carnea si torni peste ea multa apa.
Se lasa sa fiarba bine, la foc mediu, vreo 20 de minute. Daca i se ridica spuma deasupra, indepartezi cu polonicul
Cu o lingura sau cu o furculita se scoate 1 inima de pui si o pipota, se raceste sub un jet de apa rece, dupa care se gusta daca s-au fiert bine sau nu.
Daca e cazul, se mai toarna putina apa peste tocanita, si se mai fierbe inca 10
minute. Intr-o farfurie adanca se pune faina cu sau fara gluten, peste care punem condimentele, si se amesteca cu putina apa rece.
Iei putina zeama din tocanita cu polonicul, si se amesteca cu restul compozitiei cu faina.
Cand toata carnea a fiert bine, se adauga amestecul preparat cu condimentele, si se lasa putin pe foc, pana da in clocot din nou.
Cantitatea apei de pe tocanita poate fi la alegere. Adica daca va place zeama puteti pune din start mai multa apa si atunci va fi o tocana "mai lunga" ca un fel de supa care merge perfect cu o portie sanatoasa de mamaliga.
Cat despre mamaliga presupunem ca stiti cum se face... eventual pentru cei care inca nu ii stie reteta o gasiti aici.
Cand s-a racit, se poate servi imediat presarata cu putina sare si otet de mere/sau de vin. Pentru un gust aparte, adaugati la tocanita cateva bucati de urda proaspata. Are un gust minunat.
Si uite-asa, s-a preparat o tocanita regeasca, dar din ingrediente bune si pentru buzunarul omului de rand. Pofta buna !
Retete de mancare traditionala taraneasca. Mincaruri simple, taranesti, ieftine si sanatoase. Mancare delicioasa, ca la mama acasa ! Recomandari accesorii pentru bucatarie, promotii la alimente de baza
Faceți căutări pe acest blog
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cele mai citite retete
-
Cum se fac gogosile ? Se pot prepara fara drojdie, fara lapte sau oua ? Daca vrei sa prepari acasa, un desert simplu si dulce pentru familie...
-
Azi va prezentam o reteta deosebita. Este o reteta speciala, cu un gust foarte foarte bun, satioasa si sa-i spunem eleganta. Se poate prepa...
-
Va e pofta de o friptura excelenta ? Friptura devine suculenta, carnea se topeste in gura, si ii tare buna. :) Iata cea mai simpla modalit...
-
Unde pot cumpăra alimente de bază cum ar fi drojdia, faina, dulciuri ? Care magazin online trimite acasă alimentele? Daca vrei dr...
-
Tocanita din pasta de mici cu mamaliga Daca nu prea ai mult timp la dispozitie si vrei sa prepari ceva delicios, gustos, satios si bun po...
-
Cum se gateste nautul ? Ce feluri de mancare se pot prepara cu naut uscat ? Daca vreti sa incercati o reteta interesanta, simpla, din ingre...
-
Daca ati citit titlul articolului probabil prima reactie va fi ca, nu se poate asa ceva... adica cum sa faci biscuiti care sa nu contina nic...
-
Retete de post- Mancare post- Mamaliga cu -Tocanita- Retete tocanita- Tocanita de ceapa - Retete diete. O mancare care intra in toate cate...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu