Faceți căutări pe acest blog

Tocanita din carne de porc, ciuperci, orez si fasole boabe

Din ce fel de ingrediente pot gati repede o mancare satioasa pentru familie ? Daca doriti sa preparati un tip de mincare care se potriveste pentru masa de pranz pentru felul doi sau pentru cina incercati aceasta reteta.

E o retetea simpla, taraneasca, dar e satioasa, ingredientele sunt ieftine, e o mancare sanatoasa. Se poate gati repede, din ingrediente putine si are un gust deosebit.



Reteta cu ciuperci ghimbir carne orez si fasole
Mancare gatita in casa
Pentru 4 portii, aveti nevoie de urmatoarele:
- 150 grame carne de porc (pulpa daca se poate)
- 3 felii de ghimbir
- 1 conserva de ciuperci
- 1 conserva de fasole
boabe in sos tomat (fara E-uri daca se poate, doar fasole si sos tomat, apa, sare intre ingrediente - e mai sanatoasa conserva !)
- o jumatate de cana (cam 350 de g.) de orez alb sau brun, la alegere
- mirodenii: marar, tarhon, sare
- 1 lingura de ulei sau daca puteti folosi untura, iese "mai fain" cu untura.

Cum se face o astfel de mancarica ?

Asa arata gata preparata tocanita
Intr-o tigaie adanca sau un vas de 3 litri, se pune uleiul la incins.

Carnea de porc se taie cubulete si se prajeste putin, doar cat sa se rumeneasca usor.

Feliile de ghimbir se taie subtire si se pun peste carne la calit.

Delicios si gustos
 Se desface conserva de ciuperci, zeama ei se arunca (nu se consuma !), iar feliile de ciuperci se pun la fiert peste bucatile de carne rumenita. Se pune putina apa, doar cat sa acopere compozitia si se lasa la fiert 5 minute.

Se mai toarna 1 pahar de apa si se lasa sa fiarba bine.

Cand apa da in clocot, se adauga o jumatate de pahar de orez si se fierbe impreuna cu ciupercile si carnea. Cand orezul a fiert si a absorbit marea majoritate a apei, se adauga compozitia conservei de fasole alba boabe cu sosul de rosii.

Pofta buna la retete :)
 Se presara cu cate un varf de cutit de tarhon si marar, si se lasa sa mai fiarba 5 minute.
(Legat de minute: noi preparam retetele astea pe soba cu lemne, la tara ! Deci... pe soba cu gaz sau plita... timpul poate fi mai mic sau mai mare)

E gata. Se poate servi imediat ce s-a racit,  condimentat cu sare dupa gust.

Chit ca de obicei nu se pune fasolea si orezul in aceeasi mancare gatita, asta, e sigur gustoasa :)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog