E o retetea simpla, taraneasca, dar e satioasa, ingredientele sunt ieftine, e o mancare sanatoasa. Se poate gati repede, din ingrediente putine si are un gust deosebit.
Mancare gatita in casa |
- 150 grame carne de porc (pulpa daca se poate)
- 3 felii de ghimbir
- 1 conserva de ciuperci
- 1 conserva de fasole
boabe in sos tomat (fara E-uri daca se poate, doar fasole si sos tomat, apa, sare intre ingrediente - e mai sanatoasa conserva !)
- o jumatate de cana (cam 350 de g.) de orez alb sau brun, la alegere
- mirodenii: marar, tarhon, sare
- 1 lingura de ulei sau daca puteti folosi untura, iese "mai fain" cu untura.
Cum se face o astfel de mancarica ?
Asa arata gata preparata tocanita |
Carnea de porc se taie cubulete si se prajeste putin, doar cat sa se rumeneasca usor.
Feliile de ghimbir se taie subtire si se pun peste carne la calit.
Delicios si gustos |
Se mai toarna 1 pahar de apa si se lasa sa fiarba bine.
Cand apa da in clocot, se adauga o jumatate de pahar de orez si se fierbe impreuna cu ciupercile si carnea. Cand orezul a fiert si a absorbit marea majoritate a apei, se adauga compozitia conservei de fasole alba boabe cu sosul de rosii.
Pofta buna la retete :) |
(Legat de minute: noi preparam retetele astea pe soba cu lemne, la tara ! Deci... pe soba cu gaz sau plita... timpul poate fi mai mic sau mai mare)
E gata. Se poate servi imediat ce s-a racit, condimentat cu sare dupa gust.
Chit ca de obicei nu se pune fasolea si orezul in aceeasi mancare gatita, asta, e sigur gustoasa :)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu