Faceți căutări pe acest blog

Supa de legume si chiftelute din carne tocata

Ce se poate face din carne tocata? Ce mancaruri se pot gati cu carne de vita si porc tocata? In ce fel de mancare se pune ghimbir?

O reteta simpla, usoara si extrem de delicioasa este reteta supei de azi. Contine putine ingrediente dar totusi e foarte buna.

Ingrediente necesare:
- 300 grame carne tocata amestec vita/porc
- 2 oua
- 2 morcovi
- 1 ceapa rosie
- 3 felii de ghimbir
ciorbita din carne tocata
Supa din carne tocata si ghimbir
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingura otet
- sare si tarhon uscat

Cum se face? Trebuie sa incepi prin curatarea morcovilor,a cepei si al ghimbirului si taiarea lor cubulete. Toate se pun intr-o oala de 3 litri cu multa apa la fiert. Separat se pune carnea tocata intr-un bol si se amesteca cu ouale.

Din compozitie se formeaza chiftelute mici de marimea unei nuci si se pun pe un pe un platou pana apa de la supa incepe sa clocoteasca.

imagine supa simpla
Supa cu mamaliga
De ce se asteapta atat de mult? Pentru ca, daca apa nu fierbe cand adaugi bilutele de carne, in supa se dezintegreaza, in schimb daca apa clocoteste perisoarele raman in forma lor initiala si fierb asa fara sa isi piarda forma.

Deci daca apa supei fierbe, se adauga carnea si se lasa sa fiarba bine impreuna cu legumele. Se adauga pasta de rosii si otetul si se condimenteaza cu sare si tarhon. Se acopera si se fierbe totul la foc mic. Se serveste cu mamaliguta.

Este o supa foarte buna si satioasa! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog