Tocanita din rinichi si inima de porc cu smantana



Pentru cei care adora retele din rinichi si inima de porc, maruntaie cum li se mai spune prin zona le recomand o tocanita extrem de gustoasa.

Ingredientele necesare pentru 2 persoane:
- 1 inima de porc
- 2 rinichi de porc
- 300 gr smantana 12% grasime
- 2 linguri untura porc
- condimente : sare, curry, ardei boia dulce, oregano,tarhon
- branza burduf 100 gr
- 100 ml apa minerala

Mod de preparare : Se spala bine inima de porc si rinichii si se taie marunt. Intr-o tigaie se pune untura la incins. Intr-un bol mai mare se amesteca smantana cu 100 ml de apa minerala la care se adauga condimentele: tarhon, sare, boia de ardei, curry si oregano.


E bine de stiut ca daca prepari rinichii impreuna cu inima de porc nu se mai simte mirosul specific al rinichilor. Iar boia de ardei are proprietatea de a diminua in totalitate mirosul de sange de la inima de porc. Preparate impreuna devin o mancarica extrem de gustoasa.

La compozitia cu smantana se adauga rinichii si inima de porc maruntita care se amesteca si se pune in tigaia cu untura incinsa. Se amesteca bine si se lasa la fiert in jur de 15 minute pana se evapora bine apa si ii ramane doar un sos de tocana.

 Se serveste cu branza burduf condimentata cu oregano.
E o mancare satioasa deci nu trebuie sa pui portii mari de mancare pentru a te satura.
Pofta buna!


Trimiteţi un comentariu
Retete simple traditionale taranesti, mincare simpla, ieftina, si sanatoasa. Mincaruri bune, ca pe vremuri.Retete mancaruri traditionale, retete ciorbe, retete supe, retete gustoase, slow food, mancare gatita in casa, retete simple si bune, retete romanesti, retete traditionale, retete taranesti, mancare gatita acasa